Danas je u Splitu posebno uzbudljiv dan - održava se Gay pride.


Iako se prošle godine Split pokazao kao poprilično neplodno tlo za promicanje ljudskih prava, ove godine organizatori Gay pridea okušali su sreću po drugi put. Povorka je krenula u 15 sati, a zasad je relativno dobro prihvaćena.

Vezani članci Mate Bulić Kralj dijaspore proslavio rođendan na spektakularnom koncertu: "Bilo je previše emocija i ganulo me do suza" Policija, ilustracija Prijetili da će ga baciti s balkona, u strahu za život maloljetnik iznuđivačima dao 75.000 kuna

Kako to obično i biva, uvijek se nađe i poneko poznato lice. Glumac Damir Markovina došao je podržati aktiviste u promicanju njihovih prava.

'Podržavam sve one koji se bore za svoja prava. Svima koji to kriju unutar 4 zida i boje se poručujem - dođite iduće godine. Ovo što se danas događa u Splitu odražava stanje cijele Dalmacije', izjavio je glumac. 

Između ostalih, svoju podršku dali su i Mladen Badovinac iz grupe TBF te Damir Urban. Njihove riječi podrške poslušajte u priloženim videima.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.