Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši nogometni reprezentativac Davor Vugrinec strastveni je kolekcionar umjetnina.


Davor Vugrinec ostvario je bogatu karijeru u nogometu ali široj javnosti manje je poznata njegova kolekcionarska strast.

Vezani članci Simon Weckert Prevario Google i zatvorio prometnicu služeći se samo hrpom mobitela Noah Kalina Fotografirao se svaki dan posljednjih 20 godina i zabilježio otrežnjavajući prolazak vremena

Tako je 36-godišnji Vugrinec u posljednjih desetak godina skupio jednu od najvrednijih kolekcija klasika hrvatskog slikarstva. U svojoj bogatoj zbirci posjeduje djela Kovačevića, Kraljevića, Stančića, Režeka, Becića, Knifera, Picelja.

U više od deset godina skupio je stotinjak pomno odabranih djela, najviše slika, nešto manje skulptura. Riječ je o kapitalnim djelima hrvatskih umjetnika .

Njegova prva umjetnina bila je slika Miljenka Stančića 'Kartaši', a kasnije je ciljao samo na remek- djela. U kolekciji ima jedno ili dva najveća djela najcjenjenijih i najboljih hrvatskih umjetnika. Uglavnom je riječ o hrvatskim modernistima, a kolekciju širi i na suvremenije autore.

Rođenom Varaždincu velika je želja otvoriti galeriju u njegovom rodnom gradu, a do tada u galeriji Futura otvorena je izložba na kojoj možete vidjeti neke od njegovih umjetnina.