Na današnji dan prije 14. godina britanska princeza Diana tragično je preminula u prometnoj nesreći u pariškom tunelu Alma zajedno s ljubavnikom Dodijem Al-Fayedom. No kontroverza o njenoj smrti još uvijek traje...


Od 31. kolovoza 1997. kada se nesreća i dogodila, krenula je i lavina pitanja i kontroverza o njenoj tragičnoj smrti. Izašao je i dokumentarac koji je pokušao analizirati kako bi Dijana izgledala u svojim pedesetim godina, a njen butler Paul Burrel pokušao je odgovoriti na ta pitanja.

Vezani članci Mario Banožić Banožić u Vukovaru komentirao rezultate popisa stanovništva: "Nije slučajno da se to posebice događa u županijama koje su stradale u Domovinskom ratu" Elizabeth Debicki Prizori koji bude tužna sjećanja: Obožavatelji princeze Diane teško će ostati ravnodušni na ove fotografije!

No, čak i 14 godina nakon smrti, princeza Diana je još uvijek najomiljenija pripadnica britanke kraljevske obitelji. Tu informaciju je otkrila jedna od nedavnih anketa koja je provedena po Velikoj Britaniji. Čak je i nedavno velebajno vjenčanje njenog sina Williama i Kate Middleton bilo u znaku sjećanja na Dianu i njenu udaju za princa Charlesa.Njeni sinovi William i Harry ne propuštaju priliku sjetiti se svoje majke i rado pričaju o njoj. I njen bivši suprug Charles nema ružnih riječi, no i on je pronašao sreću sa svojom drugom suprugom Camillom.

Od 1980.te Diana se bila angažirana u humanitarnim akcijama i počela je posjećivati bolnice i njegovati bolesnike kao dio svoje uloge princeze od Wales-a. Svoj utjecajni status iskoristila je kako bi usmjerila pažnju na osoba oboljelih od AIDS-a, kao i za razminiravanje ratom pogođenih zemalja. Posjetila je i Bosnu i Hercegovinu gdje se sastala sa žrtvama mina, a 1997. Primila je i Nobelovu nagradu zbog zalaganja u čišćenju minskih polja.

Upravo zato princeza Diana poznata je i kao 'Kraljica srca' te se i danas pamti po svom pozitivnom utjecaju.Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju