Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U New Yorku je održana aukcija nakita poznate glumice Elizabeth Taylor, gdje je prodano 80 komada nakita za nevjerovatnih 116 milijuna dolara.


Procjenjivalo se da će nakit glumice koja je preminula u ožujku doseći vrijednost oko 20 milijuna dolara.

Vezani članci Slika nije dostupna Na koga se sad Kim ugledala? Slika nije dostupna Ona ima 46 godina... Nevjerojatno!

Ipak su svi predmeti, od poznatog 33-karatnog dijamantnog prstena, dara Richarda Burtona, do njene narukvice, prodani za puno veću cijenu od procijenjene te je tim iznosom je za više nego dvostruko premašen dosadašnji rekord za pojedinačne kolekcije.

Naime, jedan od najvažnijih povijesnih komada nakita, biser kruškolikog oblika iz 16. stoljeća, La Peregrina,  bio je u vlasništvu Mary Tudor i kasnije španjolskih kraljica Margarete i Isabele.Isti taj biser je Richard Burton kupio 1969. godine na aukciji za 37 tisuća dolara.

No, sada je prodan je za 11,8 milijuna dolara!

Elizabethin bijeli dijamantni prsten, koji se često i naziva 'Elizabeth Taylor dijamant' od 33 karata je prodan za preko 8 milijuna dolara.

Ne sumnjamo de će cijene još više porasti, jer će se uskoro prodavati i njezine haljine koje je nosila na oba vjenčanja s Burtonom. (HINA)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju