Lijes pop dive čuvalo je 10 zaštitara. Houston je pokopana uz svog oca.

Galerija


Obožavatelji su se cijeli dan okupljali ispred baptističke crkve Nove nade u Newarku na ispraćaju Whitney Houston.

Vezani članci Slika nije dostupna Opet šokirao: Bush usred komemoracije za ubijene policajce razvukao osmijeh i zaplesao Slika nije dostupna Komemoracija za Dolores: 'Život priča priče, a ova je priča nažalost sada završila'

Lijes je prebačen na groblje Fairview Cemetary u Newarku gdje će Whitney biti ukopana pokraj svog pokojnog oca, do tada je pod strogim osiguranjem kako bi spriječili obožavatelje da im ne bi palo na pamet ukrasti tijelo.

Posljednji ispraćaj američke glazbene dive Whitney Houston, koja je preminula prošle subote, započeo je jučer u Newarku.

Na komemoraciji u crkvi je bilo oko 1500 ljudi. Svi su oni dobili pozivnicu sa slikom nasmiješene pokojne zvijezde iz ranih 1990-ih, vremena njene najveće slave, na kojoj je pisalo: 'S usrdnom zahvalnošću, obitelj Houston bila bi čast kada bi prisustvovali službi odlaska kući za Whitney Elizabeth Houston'.

Ceremoniju je otvorio pastor Joe Carter, a među govornicima koji su izmjenjivali su se Dionne Warwick, kuma pokojne pjevačice, Clive Davis, ali i Kevin Costner koji je s Whitney glumio u filmu tjelohranitelj. Glumac se prisjetio njihove zajedničke suradnje, te je ispričao kako se pjevačica bojala nastupiti u filmu jer je smatrala da nije dovoljno dobra.

Program je bio ispunjen pjesmom, a nastupili su u Alicia Keys te Stevie Wonder. I oni su se prisjetili Whitney, njenog talenta i osobnosti.

'Jako te voljela. Ona će zauvijek paziti na tebe i nikada neće ispustiti tvoju ruku. Trebaš biti jako ponosna na svoju majku', rekao je prije nastupa Stevie Wonder.

No sigurno najemotivniji dio je bio kada se na velikom zidu pojavilo pismo Whitneyne majke Cissy Houston.
'Nikada ti to nisam rekla. Kada si se rodila Sveti Duh rekao mi je da nećeš biti dugo sa mnom. Sada zahvaljujem Bogu na prekrasnom cvijetu koji mi je dopustio da odgajam i volim tijekom 48 godina. Odmaraj u miru moja djevojčice - pisalo je u pismu koje je potpisano s 'mama'.

Pjevačica je na posljednje počivalište ispraćena uz pjesmu 'I Will Always Love You'

>> Pogreb Whitney Houston prenosit će se uživo

>> Whitney Houston: Od uspjeha do samouništenja

>> U 48. godini preminula Whitney Houston

Whitney Houston preminula je 11.veljače u 48.godini, a prema sudskom izvještaju smrtonosna je bila kombinacija alkohola i lijekova.