Prije 15 godina Jack i Rose pomogli su redatelju Jamesu Cameronu da uđe u povijest i svojim filmom 'Titanic' osvoji 11 Oskara.


Taj čuveni film sada se prikazuje u 3D verziji , a James Cameron i glavna glumica Kate Winslet otkrili su pet stvari koje sigurno niste znali o jednom od najgledanijih filmova svih vremena.

>> 'Titanik je pun grešaka!'

Leonardo Di Caprio skoro nije prihvatio ulogu Jacka

Vezani članci Kate Winslet i Leonardo DiCaprio (Foto: Getty) Bezvremenska ljubavna priča: Svojeg je smrznutog ljubavnika prepustila smrti Slika nije dostupna DiCaprio zamalo ostao bez uloge! Ovo je trebao biti Jack u 'Titanicu'!

Poznati glumac tada je imao 21 godinu i protiv svoje volje je pristao glumiti tradicionalnog romantičnog junaka. 'Leonardo je prije ovog filma uvijek igrao 'mračne' likove zato mu ova uloga nije odgovarala', rekao je Cameron i dodao ' Moj je posao bio uvjeriti ga da je izazov da bude jak i da mora privući pažnju publike bez da se puno trudi'.

 

Voda je bila topla                                                            

Snimanje filma koje je trajalo sedam mjeseci, obilovalo je scenama u vodi. Iako izgleda kako je glumcima bilo jako teško i da su se smrzavali voda je zapravo bila topla. Temperatura vode bila je kao u nekom bazenu. Hladnoća je dodana kasnije, rekao je Cameron.
O redatelju je kružila priča kako ekipi filma nije dozvolio da izlaze iz vode i idu na wc. No Cameron je takve tvrdnje odbacio i demantirao.

Kate i Leu danas je teško pogledati film.

Moj američki naglasak je očajan', požalila se Kate.
'Prošlo je 15 godina i sada znam puno više o sebi i poslu koji radim. Kad pogledam sebe u Titanicu voljela bih kad bi većinu znanja koje imam sada mogla primjeniti tada. 'I Leonardu je smiješno kada vidi kakvo je dijete onda bio', ispričao je redatelj James Cameron.

Kate Winslet je zbog jedne scene morala obrijati ruke.

U jednoj sceni kada Rose skače s broda Jack je primi za ruku i zbog svjetla koje je Cameron zamislio vidjele su joj se dlake na ruci.
'Rekao je o.k. sada ćemo ti obrijati ruke. Bilo je urnebesno. To nikada neću zaboraviti', rekla je Kate.

Leo i Kate složili su se odmah                                 

Glumački dvojac odmah se sprijateljio te su bili prava potpora jedan drugome. 'Leo je stvarno pazio na mene, posebno u teškim scenama', rekla je Kate Winslet.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.