Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mislite da su sponzoruše pošast modernog doba? Dobrano ste u zabludi...


Maestro Puccini još je davne 1883. skladao operu Manon Lescaut u kojoj naslovna junakinja jednostavno obožava novac, bogatstvo i lagodan život koji joj pruža potkoženi muškarac kojeg ne voli.

Vezani članci Slika nije dostupna SPONZORUŠAMA OLAKŠAN ŽIVOT Aplikacija za pronalazak bogatih frajera Slika nije dostupna Otvorena škola za sponzoruše

78. godina prošlo je od posljednje izvedbe Puccinijeve opere Manon Lescaut u Rijeci. U HNK Ivana pl. Zajca imaju razloga biti ponosni na svoj postav ovog velikog djela.

Ovo je ogromna predstava, ogroman projekt, dobili smo još jedan repertoarni naslov sa sjajnim solistima, sa sjajnim ansamblom i s jednom vrlo zanimljivom režijom i zanimljivom pričom, rekla je Nada Matošević, intendantica HNK Ivan pl. Zajec.

Ljubav, novac, ljubav, novac. Dugo je vagala lijepa i mlada Manon. Čini se da je djelo iz 1883. u potpunosti primjenjivo i danas.

Ma kako ne, kako ne! Ne znam kako u Hrvatskoj ali u Bugarskoj ima puno takvih mladih djevojki koje vole novac, vole bogatstvo, vole nakite, sve te stvari, ispričala je operna pjevačica Gabriela Georgieva.

Manon Lescaut ipak se odlučila za ljubav. No poput većine opernih junakinja, skončava tragično. Kaže, Battifiaca, bolje da se odlučila za šuškave novčanice.

Danas se sve promijenilo. Ja ne mislim da se to može prenijeti u današnje vrijeme jer danas žene neće završiti u pustinji i odreći se novca radi ljubavi. Danas će svaka pametna žena, kako bi Žuži rekla, uzet novac, dati pećnicu i boli te briga za ljubav.. ispričao je Mario Lipovšek Battifiaca.

Svoju operu Manon Lescaut davne 1885. u Rijeku je osobno došao pogledati i maestro Puccini. Pa, mogli bi i Vi.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju