Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Film o legendarnoj glumačkoj divi Marilyn Monroe premijerno će biti prikazan na New York Film Festivalu.


'My Week With Marilyn' baziran je o periodu koji je slavna diva provela u Engleskoj 1956. a temelji se na sjećanjima Colina Clarka, asistenta sa snimanja filma u kome je Marilyn glumila sa Laurenceom Olivierom.

Vezani članci Donald Trump (Foto: Arhiva/AFP) "Napad u New Yorku pokazuje potrebu za reformom zakona o useljavanju" Slika nije dostupna Catherine Zeta-Jones na snimanju novog filma

Režiju potpisuje Simon Curtis, a radnja je smještena je u Veliku Britaniji kad je Marilyn bila na medenom mjesecu sa piscem Arthurom Millerom. Clark je vodio dnevnik u kome je dokumentirao je svaki kontakt između dvoje glumaca.

Glavnu ulogu u filmu dobila je Michelle Williams kao Monroe, dok će Keneth Branagh utjeloviti Oliviera, a film će premijerno biti prikazan 9. listopada ove godine

'Nakon što sam gledao toliko filmova u kojima je Marilyn prikazan samo kao karikaturu, pravo je zadovoljstvo vidjeti kako kompleksna i jedinstvena osoba je bila, što je Michelle sjajno prenijela na filmsko platno', rekao je Richard Pena programski direktor Festivala.

Uz Michelle u filmu glume i Dougray Scott, Emma Watson, Judi Dench i Dominic Cooper.