Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Humor je taj koji može povezati ljude i to nam je osnovna poruka filma, ako pogledaš nekog za koga misliš da je jako različit od tebe, možeš otkriti nešto vrlo posebno i možeš razbiti svijet i klišej' trvdi Olivier.


Nije ni čudo da je redateljima francuskog hit filma 'Nedodirljivi', Olivieru Nakacheu i Ericu Toledanu, bilo drago biti na filmskom festivalu. Osim 'Srca Sarajeva' kao znak prijateljstva, kući su, naime ponijeli i nagradu publike za najbolji igrani film.

Vezani članci 27. Sarajevo Film Festival - 1 Ususret 27. Sarajevo Film Festivalu objavljeni članovi žirija Natjecateljskog programa – igrani film Koronavirus u Francuskoj, ilustracija Predsjednikovo upozorenje dalo rezultat: U samo jednom danu gotovo milijun stanovnika prijavilo se za cijepljenje

>> SFF zatvorio svoja vrata, Branku Lustingu uručeno 'Počasno srce Sarajeva'

Ideja filma, kaže nam Olivier Nakache, bila je istinitu priču prikazati kombinacijom drame i komedije, što se ispostavilo ne baš lakim zadatkom.

'Htjeli smo poručiti kako Francuska nije samo Champs Elize i Eifelov toranj, već i kvartovi Pariza u kojima imigranti žive na marginama društva, bez posla i s čestim neredima. Koliko god ti svjetovi bili različiti, može ih se može povezati' uvjereni su Olivier i Eric.

U filmu jedan imigrant, kojeg tumači Omar Sy, njeguje bogatog paraplegičara Francosia Cluzeta te upozna svijet kojeg je do tada gledao samo na televiziji. Sve je temeljeno na istinitoj priči, glavnog lika redatelji su upoznali u Maroku a već za tri dana samostalno su napisali razgradili radnju.

'Uzeli smo prave stvari i nakon toga smo izgradili lik za Omara, glavnog lika. Sve je istinito, ili bi moglo biti istinito. No princip je da si međusobno spase život i ostaju skupa 10 godina.'

Dvostruko dulje surađuju Olivier i Eric, pa se osjećaju, šale se, kao u braku. Među njima vlada posebna kemija zbog koje se nadopunjuju. No, nakon ovakvog uspjeha dobili su vjetar u leđa za nove filmske podvige. Trenutačno putuju po svijetu i uživaju, bez pritiska da se novim projektom moraju nadmašiti.

'Mislim da, kad izabereš posao redatelja ili scenarista, uvijek imaš pritisak. Živiš pod pritiskom. ovo je možda malo vise pritiska nego inače, imam nekoliko ljudi koji me gledaju preko nisana, ali nije me zapravo briga. ne razmišljam o tome, razmišljam o tome da budem iskren, cak kad imaš hit u životu, imaš pravo na neuspjeh, sto se dogodi, dogodi se' rekao je Olivier.

A dok se ne dogodi sto se već treba dogoditi, preporučamo vam da pogledate Nedodirljive. Vjerujte nam, nećete požaliti.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.