Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njihovo vjenčanje pratili su milijuni diljem svijeta, no pravo je pitanje što pokloniti kraljevskom paru koji očito već ima sve?!


Tijekom svoje turneje, princ William i Kate dobili su neke doista neobične darove od svojih domaćina. Tako se na listi neobičnih poklona našla vreća za spavanje, lutka, naočale za skijanje te staklenka Vegemite (namaz od pivskog kvasca koji se dobiva kao nusproizvod u proizvodnji piva, raznog povrća, žita i začina).

Vezani članci Kate Middleton i princ William Kao da se ništa nije dogodilo: Kate prvi put u javnosti nakon što joj je Meghan upropastila rođendan Meghan Markle, princ Harry Kao da joj je netko zabio nož u leđa: Kraljica je iz medija saznala da se Harry i Meghan povlače

Palača Sv. Jamesa objavila je potpuni izvještaj darova koji se proteže na čak 14 stranica. Sve te poklone dobili su na turneji po Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama.

Tako su princu Williamu bile namijenjene manžete, pilotska kaciga, prsluk te adresar commonwealthskog udruženja, dok je Kate dobila pleteni šal crkvenih motiva, košaru, uokviren kanadski pečat i paunovo perje.

No to nije sve! Kraljevski par je na turneji po Kanadi dobio: skupocjena nalivpera, drvenu srcoliku kutiju s narukvicama srećonošama, dvije značke polarnog medvjeda, porculanske lutke, haljine i jakne, ručno oslikanu svilu, košare od pruća, sredstvo protiv ugriza komaraca, tri para cipela, bocu whiskeya, društvene igre, ulaznice za kanadske parkove, četiri tanjura, kilt, drvenu kutiju u kojoj se čuva duhan, dječje crteže, tri crvena hokejaška dresa, knjige, kaubojske šešire, skijaške naočale te igračke za pse.

U Americi su na poklon dobili plišane medvjediće, iPad, podmetače za vino, novinske izreze, naušnice, filmove na DVD-u te specijalne medalje. Izgleda da su Amerikanci bili pomalo škrti na darovima, no kako kažu, bili su jako gostoljubljivi.

Dok su u Australiji dobili nakit, opremu za kriket, šešire, prigodne kovanice, vreću za spavanje, umjetnine starosjedilaca, drveni sat te staklenka već spomenute Vegemite.

Popis je zaista poduži, a koji je vama njihov omiljeni pomalo čudnovati poklon?