Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svako toliko neka afera iznova aktualizira scientologiju. Zašto je toliko popularna među bogatima i slavnima? Stvar je vrlo jednostavna!


Pokret koji izaziva mnoge kontroverze u Sjedinjenim Državama priznat je kao religija. S obzirom na to da su među scijentolozima mnoge svjetske zvijezde, postala je zanimljiva i medijima. Posljednjih mjesec dana u medijsku žižu gurnuo ju je razvod Toma Cruisea i Katie Holmes. Mlada glumica od poznatog se glumca navodno razvela upravo zato što nije željela živjeti životom kakav propisuju scijentološka pravila, a čiji je sljedbenik njezin sad već bivši suprug.

Vezani članci In Magazin: Goran Višnjić - 7 Goran Višnjić ekskluzivno za IN magazin otkriva sve o selidbi, veganstvu i velikoj želji koju sada može lakše ostvariti! Slika nije dostupna Katie će dobiti 15 milijuna i vilu vrijednu 35 milijuna!

'Tom Cruise kad je bio mlad, imao je veliku želju biti glumac, imao je tešku govornu manu i i teško je govorio, nitko mu nije mogao pomoći, a scijentologija je nasla uzrok i izliječila ga je. To ga je toliko oduševilo da se priključio scijentologiji', otkrio je Jože Levin iz Scientološkog centra u Ljubljani.

>> Je li ona sljedeća gospođa Tom Cruise?

Scientolozi imaju neku vrstu psihijatrije i ne dozvoljavaju nikome drugome da se bavi psihijatrijom, oni su protiv lijekova jer oni određuju koje lijekove čovjek smije rabiti a koje izbjegavati. Velika Britanija ih je protjerala, Njemačka je vodila velike sporove s njima.

Privlače bogate i slavne

'Cilj scijentologije je društvo bez nasilja, kriminala, bez narkomanije i svatko tko ima te ciljeve se priključuje scijentologiji. Scijentologija ima nekih pozitivnih stvari koje privlače čovjeka današnjice, osobito one koji su izgubljeni u religioznom pogledu.

Scijentološka crkva zato privlači bogate i slavne. Ima mnoge ustanove, brodove, putuju po svijetu, organiziraju putovanja, vrlo su bogati, oni su u Americi proglašeni kao religijska zajednica, neprofitabilna, dakle ne plaćaju porez!', objašnjava teolog prof.de.sci. Adalbert Rebić.

Sve o scientolozima saznajte u prilogu In Magazina.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.