Brojne hollywoodske face izdvajaju poprilične svote novca kako bi nastavile svoje 'članstvo' i scijentološka učenja. No, ima i sve više onih koji su 'religiju' odlučili napustiti iz osobnih razloga.


Scijentolozi se u zadnje vrijeme baš i ne mogu pohvaliti da su na dobrom glasu. Zbog razvoda popularnih glumaca Toma Cruisea i Katie Holmes ova je 'religija' bila pod posebnim povećalom. Mnogi smatraju kako je Tom Cruise ubrzao cijeli brakorazvodni postupak te platio više nego što je i trebao upravo radi pritiska scijentologa koji su se htjeli čim prije maknuti iz središta pozornosti.

Vezani članci Tom Cruise Zadnji brak propao mu je zbog kontroverzne vjere, a nakon devet godina samoće osvojila ga je puno mlađa kolegica s kojom više ne krije vezu Tom i Suri Cruise Bila je najfotografiranije dijete u Hollywoodu, no odrasla je daleko od otuđenog oca i naslijedila najbolje od prelijepe mame

>> Religija koja je zaludjela slavne!

Scijentologiju je osmislio pisac znanstvene fantastike L.Ron Hubbard, a ubrzo nakon toga osnovao je crkvu te ju prozvao religijom.

Jerry Seinfeld, Nicole Kidman, Patrick Swayze, Demi Moore samo su neka od imena poznatih koji su shvatili kako scijentolgoija nije onakva kakvom se prikazuje.

Mnogi od njih izjavili su kako im scijentolgoija nije pružila odgovore na pitanja, a neki su rekli kako to pripisuju samo mladenačkoj fazi i istraživanju. Katie Holmes trudila se svim silama kako bi osigurala da njezina kći Suri nakon razvoda nema nikakvog doticaja sa scijentologijom, a sa njom se o tome čak ne smije ni razgovarati.

Nicole Kidman je pak odustala od scijentolgije odmah nakon razvoda sa Tomom Cruiseom koji je navodno jedan od glavnih scijentologa, nakon razvoda slikana je sa rukama u zraku pokazujući kako je konačno 'slobodna'.

Sudeći prema pričama koje prenose mediji i izjavama nekih od najpoznatijih imena, ne možemo se oteti dojmu kako scijentologija uistinu nije onakvom kakvom se prikazuje.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.