Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'The Dead Celebrity Cookbook', kuharica upravo objavljena u SAD-u, sadržava omiljena jela slavnih glumaca i pjevača čiji su gastronomski ukusi dosad uglavnom bili tajna.


Plod dugogodišnjega predanog istraživanja, knjiga je 'djelo ljubavi', rekao je autor Frank DeCaro, koji je recepte prikupljao 15 godina istražujući stare časopise.

'U prošlosti se od slavnih osoba uvijek tražilo da otkriju pokoji recept. Bio je to dio odnosa s javnošću. Riječ je o vremenima kada se o privatnom životu slavnih malo znalo', kazao je autor.

Vezani članci Slika nije dostupna Prošlo je preko 30 godina: Kako izgleda slavna 52-godišnjakinja? Slika nije dostupna 'Molio sam da ga pregleda psihijatar, ali su me ignorirali!'

Tako je Katharine Hepburn pripremala čokoladne kolačiće, a Liz Taylor obožavala je piletinu s avokadom i gljivama - te i druge kulinarske tajne slavnih osoba servirane su u novoj kuharici i sve su odreda vrlo ukusne, tvrdi njezin autor.

Kuharica sadržava recepte više od 140 slavnih filmskih, glazbenih i televizijskih zvijezda, od slatke pite od krumpira Michaela Jacksona do janjetine s ražnja Franka Sinatre i pite s piletinom Patricka Swayzea.

DeCaro je odlučio objaviti recepte samo pokojnih slavnih osoba, dijelom i zato što se nada da će ljudi tako ponovno 'otkriti' zaboravljene zvijezde.