Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako nije dobio najviše 'Arena' na prošlogodišnjema filmskom festivalu u Puli, film '7sex7' zasigurno je bio jedan od filmova o kojem se najviše pričalo.


Sedam priča povezanih jednom temom, temom seksa, djelo je redateljice Irene Škorić. Mlada redateljica u intervjuu za časopis 'Extra' otkrila je što misli o svom filmskom uratku, ali otkrila detalje iz privatnog života.

Vezani članci Slika nije dostupna Slavni svjetski par usklađen u svemu! Slika nije dostupna Vani je: Pogledajte prve kadrove Angelinina filma o BiH!

'Ne znam zašto Hrvatska ne bi bila spremna za erotski film, kad nas totalna erotizacija u komercijalne svrhe bombardira sa svih strana, kad je erotika svakom dostupna, kad više nema granica i tabua. Pridjev 'erotski' koji mu se dodaje moj film duguje površnom vremenu koje stvari trpa u ladice, pojednostavlja do banalnosti', tvrdi Irena Škorić.

Redateljica je progovorila o temi ženskih redatelja, jer je uglavnom to 'muško' zanimanje.

'Film uopće, a pogotovo hrvatski film, stanovita je vrsta muškog kluba i rezervata u kojima je ženama pristup gotovo zabranjen. Lakše će žena postati predsjednica hrvatske vlade, nego režiserka hrvatskog filma', misli Irena.

Redateljica je u dugogodišnjoj vezi s Brankom Ištvančićem, također redateljem, no o toj temi mlada redateljica ne želi pretjerano pričati. 'Mislim da je u filmu najvažnije tko sam ja i koja su moja djela,a ne tko mi je navodni dečko. Ja sam po prirodi divlja mačka koju je nemoguće uhvatiti, bio onaj tko to pokušava muškog ili ženskog roda', izjavljuje Irena.

Redateljica ostvaruje svoje snove, a njezini snovi su uvijek bili isti, uvijek je htjela stvarati filmove. 'Film je najljepša iluzija koju je čovjek izmislio' zaključila je Irena Škorić.