Uskoro izlazi nova biografija poznate bogataške obitelji Ecclestone u kojoj su otkriveni mnogi do sada nepoznati detalji.

Galerija


Mnogi se pitaju kako je Bernie Ecclestone postao tako bogat?!

Prema najnovijoj biografiji, Bernie je bio sasvim prosječan muškarac nimalo predodređen za tako veliki uspjeh. Njegova obitelj bila je skromnog porijekla, a otac mu je radio kao trgovački putnik. Bernie je pak počeo kao prodavač rabljenih automobila, a njegovo bogaćenje započelo je preuzimanjem kontrole nad Formulom 1 kojom je upravljao više od 40 godina. Bernie danas ima 81 godinu, a njegove kćeri Tamara i Petra javno i bez suzdržavanja uživaju u svim blagodatima bogataškog svijeta.

>> 'Moja kćer uopće nije razmažena, rodila se u takvoj obitelji'

>> 'Nisam praznoglava, normalna sam poput svake 27-godišnjakinje'

Zahvaljujući umijeću pregovaranja ostvario je poslovni uspjeh, a do prošle godine sve je bio kao u raju. Daily Mail je objavio kako je Tom Bower autor nove biografije 'Nije anđeo: Tajni život Berniea Ecclestonea'. 2011. bila je najteža godina u Bernievom životu, razveo se sa Slavicom, ugled mu je narušen, a bogatstvo ugroženo.

Najteže ga je pogodio sudski slučaj u kojem je Bernie svjedok i procesu koji se vodi između bankara i njegovog dugogodišnjeg savjetnika Gerharda Grinkowskog.
Taj slučaj otkrio je tamne strane financijskog poslovanja Formule 1, a Grinkowski je prije pet godina prihvatio 33 milijuna eura od Ecclestonea što je sud ocijenio kao korupciju.
Obojica poriču krivnju, no slučaj se smatra najvećim korupcijskim skandalom u Njemačkoj od Drugog svjetskog rata.

Iza milijuna

Biografija otkriva i događaje iza spektakularnog vjenčanja njegove kćerke Petre, nakon kojeg je njegov odnos s Riječankom Slavicom Radić okončan. Na vjenčanju vrijednom pola milijuna eura nastupila je i Rihanna. Nakon vjenčanja Bernie je objavio kćerima da ga je Slavica ostavila.

No, na njemu se nije vidjelo da je previše pogođen okolnostima koje su ga snašle. Bio je već navikao na visoke troškove svojih kćeri, kao na primjer kupnja raskošne vile u Los Angelesu od 60 milijuna eura. Prema navodima u biografiji, Ecclestone je prokomentirao da je događaj nevjerojatan, ali vrlo skup. Slavica je tada navodno odgovorila: 'Ja sam imala bezvezno vjenčanje, pa moja kći može imati vrhunsko. To je jednom u životu.'
Svaka butelja vina Chateau Petrus stajala je gotovo pet tisuća eura. 'Ja sam pio samo pivo', rekao je, navodno, šokirani Ecclestone. 'Ne želim to platiti'. Kada je pitao koliko je stajao cijeli događaj, oprezno su mu rekli – 15 milijuna eura. 'Pošaljite račune Slavici', uzvratio je.

>> Tamara smislila novu bizarnost

>> Luksuzno rješenje za svakodnevne probleme

Ecclestone nije odobravao postupke svojih rastrošnih kćeri. Tamara je po uzoru na Paris Hilton pokrenula reality show i tom prilikom slikala u krevetu bez odjeće, pokrivena samo novčanicama od 50 (ukupne vrijednosti od milijun funti). 'Ja sam bio drukčije odgojen', tada je prokomentirao Bernie.

Povećana potrošnja njegovih kćeri poklopila se s rastom prihoda Formule 1. Putujući cirkus autoutrka proširio se i na Aziju sa zaradom od gotovo 30 tisuća eura po događaju. Ecclestone balansira između golemih zarada i moguće propasti. Na suđenju ga upozoravaju da će, u slučaju da se dokaže da njegovi navodi nisu bili istiniti, kazna biti jako velika. Unatoč tome, na suđenje u Munchenu doputovao s novom pedeset godina mlađom brazilskom ljepoticom Fabianom Flosi. Prošlog ljeta s njoj je bio i na Jadranu sa svojom skupocjenom jahtom.

Iako ima problema, kao i svatko drugi, njegova najveća osobina je vjerojatno odlično podnošenje pritisaka i 'hladna glava' koja ga održava na vrhu već više od 40 godina.