Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poznati zagrebački boksač trpio je teško fizičko i psihičko zlostavljanje kao dijete.


Stjepan Božić svima je poznat kao žestoki borac. Bivši svjetski prvak u supersrednjoj kategoriji u svojoj karijeri može se pohvalit s čak 25 pobjeda u 31 borbi, a od nedavno je i zaštitno lice Avonove kampanje 'Udari mene, a ne žene'. Za časopis Gloria otkrio je što ga je posebno motiviralo da stane iza ove kampanje.

Vezani članci Mel B (Foto: Profimedia) Bivši prijatelj iznio skandalozne optužbe na račun bivše spajsice: "Okrutna je, hladna i zanemaruje djecu" Goran Jevtić (Foto: Nel Pavletić/PIXSELL) Poznati srpski glumac osuđen na zatvorsku kaznu zbog optužbi za seksualni odnos s maloljetnikom

Stjepan je imao izuzetno teško i traumatično djetinjstvo, a odlučio je progovoriti o tome kako bi pomogao drugima da ne proživljavaju isti horor.

>> Manekenka progovorila o vezi s mlađim Dinamovcem!

'Zbog zlostavljanja koje sam trpio od šeste do petnaeste godine života, ono što je trebalo biti najljepši i najbezbrižniji dio moga djetinjstva, bio je pravi užas.' rekao je Stjepan.

Njegova majka, brat i on svakodnevno su trpjeli ispade i nasilje Marka Radovanovića, partnera njihove majke. Zlostavljao ih je psihički i fizički, a od silnih modrica koje je imao po tijelu, Stjepan često nije išao u školu. Šake i šamare dobivao je svaki dan, a od straha je mokrio u krevet do sedmoga razreda.

'Ja sam sve te godine živio u strahu. Bojao sam se ostati nasamo s tim čovjekom, vračati se kući kad sam znao da je on tamo, bojao sam se i zaspati.' rekao je.

Nasilnik ih je tukao šakama, remenom, nogama, kabelima a jednom je na njih nasrnuo čak i nožem. S vremenom se mladi Stjepan udružio s bratom i počeo se suprotstavljati zlostavljaču. Nakon što nitko više nije mogao zatvarati oči pred zlostavljanjem, pod pritiskom policije, susjeda i škole nasilnik ih je napustio, a pokušao im se vratiti nekoliko puta. To naravno nije dolazilo u obzir.

Svoj spas Stjepan je pronašao u sportu u kojem je postigao iznimne uspjehe, a danas svog zlostavljača više ne mrzi već ga sažalijeva. Vidio ga je, kaže, nekoliko godina poslije na Trgu, a on je samo spustio glavu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.