Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Postoje li i danas fatalne žene, te koliko su se muškarci promijenili u odnosu na to doba otkrivaju naše glumačke dive.


Izložba akademskog slikara i dizajnera cvijeća Saše Šekoranje u idućih nekoliko minuta vratit će vas u vrijeme noira - vrijeme holivudskih crno bijelih filmova, fatalnih žena i gangstera.

Vezani članci Slika nije dostupna Sa zagrebačkog Tuškanca na Sarajevski crveni tepih! Slika nije dostupna Odlična atmosfera i povratak u zlatne godine!

Niti je lako biti diva, niti odglumiti ih napominju glumice koje su se našle pred Sašinim foto objektivom. A fatalnost žena iz vremena 30-ih i 40-ih godina prošlog stoljeća, kažu, nije iščeznula, već se samo promijenila. 'Mnogi muškarci kažu da sam im bila fatalna', otkrila je Sanja Vejnović.

>> Pregršt sadržaja na drugoj Noir večeri!

Fatalne žene iz noir filmova, kasnije su naslijedile vamp žene. Iako su okarakterizirane kao zle, seksualno nezasitne i podle, fatalne i vamp često su se javljale i kao antijunakinje, a na kraju i pokajnice. Danas bi, prema svemu sudeći, žena za poželjeti bila kako pjeva Jelena Rozga - žena, majka, kraljica. Muškarci su se možda sporije mijenjali, jer samozatajnost je kad je privlačnost u pitanju i dalje na cijeni. Kao i muževnost opijena mirisom duhana. 'Whiskyja i cigara ima, a ovih samozatajnih muškaraca, gangstera ima, ali nove vrste', priznaje.

Kako je bilo na izložbi i kako su Frane Perešin kao Orson Wels, Sanja Vejnović kao Jane Green, Jelena Perčin kao Lana Turner, Leon Lučev kao Fred McMurry. I to je tek dio glumačke postave izložbe naziva Double Indentity kojom je umjetnik Saša Šekoranja oživio kultne filmske scene noir filmova.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.