Vježbanje za koje vam treba svega 15-tak minuta, na radnom mjestu i u štiklama i odijelima? Mislili ste da je nemoguće? Mario Valentić predstavio je svoj novi projekt vježbanja u uredu kojim će vas uvjeriti u suprotno!


Vježbanje u uredu svakako je novitet u našim firmama, a Mario Valentić je ponukan uvjetima rada i cjelodnevnom sjedenju na radnom mjestu, osmislio vježbe na radnom mjestu za koje vam ne treba ni trenirka ni tenesice. Riječ je o jednostavnim vježbama istezanja kojima se isteže kralješnica, te se na taj način stvara pozitivnije i zdravije okruženje.

Vježbanje na radnom mjestu

Vezani članci Mario Valentić Roditeljima Marija Valentića stigla pomoć od potpunih stranaca: "Hvala ovim divnim ljudima iz Novog Marofa" Mario Valentić Mario Valentić podijelio snimku i fotografije iz kuće u rodnoj mu Petrinji: "Hvala svima na pomoći"

'To je program za sve ljude koji provode radno vrijeme sjedeći. su vježbe niskom intenziteta i s ciljem jačanja cijelog tijela s naglaskom na vrat i leđa. Nisu potrebni rekviziti ni nikakva posebna oprema', naglašava Mario Valentić, poznati promotor zdravog života i profesor kineziologije.

Isti program prakticira i njegova supruga Mirna Maras. 'Otkad sam počela primjenjivati te neke vježbe za radnim stolom, koje mi je Mario pokazao, osjećam se puno bolje', kaže lijepa voditeljica. Poznato je da je Mirna ljubiteljica vježbanja, a otkrila nam se kako joj je ipak najdraža tjelovježba vožnja na biciklu kao i brzo hodanje u prirodi. 'Deset minuta izdvojiti za sebe i svoje zdravlje mislim da može svatko, izgovora stvarno ne bi smjelo biti', naglašava Mirna.

Koji je cilj vježbanja?

Što se tiče samog treninga Mario naglašava da traje svega 15tak minuta. 'Cilj je potaknuti ljude da razviju svijest o važnosti vježbanja', kaže. Osim toga Mario naglašava da je vježbanje iznimno važno da bi se više smijali, bolje osjećali i kako bi prevenirali pojavu bolova.

Pa što čekate, svi na vježbanje, sada je barem to lako! Vježbati možete i na Zadovoljna.hr.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.