Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Unatoč šoku zbog objave princezinih fotografija u toplesu, William i Kate posjetili su prašumu u Borneu. Nasmijani supružnici uživali su u vožnji prašumom na užetu.


'To je bilo nevjerojatno. Mogao sam ostati tamo satima, iako je bilo puno mrava', rekao je uzbuđeno princ William (30) nakon što su supruga Kate (30) i on opremljeni posebnim pojasevima i kacigama uživali u vožnji prašumom na 42 metra visine.

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea u subotu su imali priliku na neko vrijeme zaboraviti skandal koji su izazvale njezine toples fotografije objavljene na naslovnici francuskog časopisa Closer. Odlično raspoloženi kraljevski par posjetio je prašumu u Borneu.

Stigli su helikopterom i uživali u spektakularnom pogledu na Imbak kanjon i Maliau Basin koji je poznat po vodopadima. Tengku Adlin, malezijski princ također je letio s parom. Vezani članci Slika nije dostupna MISTIČNA RIJEKA Sve što upadne u nju, u trenu je skuhano Slika nije dostupna ZLATNA GROZNICA Policija uništila cijeli grad: 'Tretiraju nas kao životinje. Kuda ćemo sada?'

>> Toples fotografije i dalje se objavljuju!

Neizmjerno su uživali, zanimalo ih je puno toga vezano za ptice, kukce i insekte, a Kate je puno toga fotografirala. Par je prisustvovao kratkom razgovoru s grupom malezijskih i britanskih znanstvenika, uključujući direktora Royal Socitey's istraživačkog programa jugoistočne Azije, koji istražuje utjecaj krčenja šuma u regiji te doktora Owena Lewisa sa sveučilišta Oxford.

'Rekli su da je bilo nadrealno, potpuno jedinstven doživljaj. Neizmjerno su uživali, nije ih bilo strah visine', otkrio je Kalsum Yusuh (32) iz Sabaha koji ih je dočekao na vrhu nakon deset minuta vožnje.Kate je komentirala da je bilo prilično nestvarno dok se William našalio kako čak ni viseći na užetu nisu mogli pobjeći od paparazza koji je bio smješten visoko na susjednom stablu.

'Vidjeli smo špijuna na stablu', našalio se William i potom sa suprugom posjetio područja laboratorija gdje su se sastali s predstavnicima i akademicima sveučilišta Oxford i udruga.
Izvori bliski paru kažu kako su oboje ljuti i razočarani zbog objavljenih fotografija s njihova odmora u Provansi, no žele svoju devetodnevnu turneju privesti kraju jer je smatraju previše važnom za britanske interese.

'Iznimno su razočarani zbog onog što se dogodilo, no oboje osjećaju da kao i obično trebaju obaviti svoj posao. Čak i jučer kada su se oporavljali od šoka zbog onog što se dogodilo osmijesi su bili na njihovim licima', otkrio je izvor para koji je tužio francuski časopis zbog, kako su ga nazvali, 'grotesknog i neopravdanog' kršenja njihove privatnosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook