Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Već je poznato da vrijednost djela glazbenika i umjetnika nakon njihove smrti poraste. Tako je časopis Forbes napravio je listu najbogatijih mrtvih celebrityja, a neki od njih i nakon smrti zarađuju više nego što su tokom života.


Časopis Forbes na svoju je listu uvrstio samo mrtve celebrityje čija je ostavština premašila zaradu od šest milijuna dolara od listopada prošle godine do danas.

Vezani članci Slika nije dostupna Šokantni podaci: Zlostavljao 24-ero djece i šutnju platio 200 milijuna kuna? Slika nije dostupna Prošlo je preko 30 godina: Kako izgleda slavna 52-godišnjakinja?

Kralj popa Michael Jackson popeo se na prvo mjesto Forbesove liste najbogatijih mrtvih celebrityja sa ukupno 170 milijuna dolara zarade u protekloj godini dana. Jacksona slijedi Elvis Presley sa 55 milijuna, a na trećem se mjestu našla glumica Marylin Monroe sa zarađenih 27 milijuna dolara. Život legendarne Merlinke napokon je stavljen i na filmsko platno, a utjelovila ju je glumica Michelle Williams.

Jacksonov kultni album 'Thriller' najprodavaniji je u povijesti glazbene industrije te po zaradi među pop glazbenicima drži visoko drugo mjesto.
Od ostalih celebrityja na listi su se našli John Lennon, Elizabeth Taylor, Albert Einstein, Andy Warhol, itd.