Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kate Middleton i britanski princ William, zgroženi objavljivanjem fotografija vojvotkinje od Cambridgea u toplesu u francuskom tabloidu Closeru, danas će odgovoriti podnošenjem zahtjeva na francuskom sudu za zabranom širenja fotografija, javljaju francuski mediji i BBC.


Odvjetnici princa Williama i njegove supruge podnijet će zahtjev oko 18 sati na sudu u Nanterreu, zapadnom predgrađu Pariza, priopćeno je jučer iz palače Saint James. Taj se zahtjev pridodaje građanskoj parnici već pokrenutoj protiv tog francuskog časopisa.

Prinčevski par tražit će da se sporno izdanje Closera povuče iz prodaje. Tražit će se također podizanje optužnice protiv fotografa koji je fotografije snimio.

>> Danas je izašlo novih 50 golišavih fotografija Kate Middleton!

Glasnogovornik kraljevske obitelji potvrdio je jučer da William i Kate zasad neće tražiti odštetu za objavu fotografija snimljenih teleobjektivom tijekom njihova odmora u Provansi, ali je najavio takvu mogućnost u nastavku procesa.

Većina odvjetnika slaže se da je Closer nesumnjivo prekršio francuski zakon o zaštiti privatnosti i da je slučaj jasan. Odluka francuskog suda neće, međutim, zaustaviti distribuciju fotografija izvan Francuske.Talijanski tabloid Chi najavio je kako će upravo danas objaviti fotografije i izvještaj s odmora Williama i Kate na 26 stranica s naslovom - "Kraljica je gola".

>> Objavljene fotografije Kate Middleton u toplesu: Slijedi tužba!

Closer i Chi dio su izdavačke tvrtke Mondadori kojom upravlja bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi i njegova obitelj.

Fotografije je u međuvremenu objavio i irski tabloid Irish Daily Star, a pojavile su se i na internetskim portalima. Kraljevska obitelj objavila je da će tužiti sve njih.

Nijedan britanski medij nije objavio fotografije, iako su ponuđene tabloidima Sunu i Daily Staru. Sun je objavio da ih nijedan odgovoran list "neće taknuti ni štapom".

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook