Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pjevač Jacques Houdek je u nepravomoćnoj presudi osuđen na zatvorsku kaznu zbog prijetnji novinaru Vedranu Strukaru.


Sudac Općinskog kaznenog suda u Zagrebu Mladen Žeravica, donio je nepravomoćnu presudu i osudio kontroverznog pjevača na tri mjeseca zatvora zbog prijetnji smrću i vulgarnih prijatelji u ožujku 2008. koje je uputio novinaru Strukaru.

Vezani članci Slika nije dostupna Rumunjska: Bivši premijer završio u zatvoru Slika nije dostupna Mia Begović: Izgubila sam bebu!

Zbog novinskog članka 'Poreznici istražuju Houdeka zbog prodaje ulaznica na crno po vrtićima i školama', Jacques je tada uputio niz prijetećih i vulgarnih poruka sadržaja 'polomljene noge', 'sređena faca', 'iskopane oči', 'prerezani grkljan', 'razbijena glava', 'potrgani zubi', 'Ubit ću te mater ti j****'.

U sudskom procesu Houdek se branio kako je on vrlo dobronamjeran i pošten pjevač koji nikad nikome nije prijetio. No, nakon izvođenja dokaznog postupka, pribavljanja dokumentacije od PU Zagrebačke sudac Žeravica donio je presudu.

>> Dječje igre: Jacques Houdek na klackalici!

'Nikakvu drugu presudu nisam ni očekivao. Nadam se da ćemo sada napokon moći mirno obavljati svoj posao, a ne da nam se za svaki objavljeni tekst koji se njemu ne sviđa sustavno prijeti', rekao nam je Vedran Strukar, gost novinar Red carpeta.

Strukarov odvjetnik Krešimir Mateković ističe kako je zadovoljan presudom jer nije bilo nikakve dvojbe od samog početka kako je Houdek doista prijetio Strukaru, a sada će podići i privatnu tužbu za naknadu štete sto je njegov klijent Strukar već i najavio, a dobivena sredstva ce donirati u humanitarne svrhe.

Jacques Houdek trenutno nije dostupan za komentare i ne odgovara na novinarske pozive.