Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Povijest će se ponoviti ukoliko James Cameron odluči raditi na nastavku Ridley Scottovog povrataka 'Aliena u svemir'.


James Cameron je rekao kako želi režirati Scottov nastavak 'Prometheusa'.

Nakon što se vratio s putovanja na kojem je posjetio dno Marijanske brazde, došao je i na premijeru 'Titanica 3D'. Tamo je obavijestio javnost o svojim budućim poslovnim poduhvatima.

>> 'Titanik je pun grešaka!'

'Postoji određeni vremenski jaz između nastanka 'Prometheusa' i originalnog 'Aliena'. Upravo taj vremenski odmak, za mene je značio odgovoriti na određena pitanja koja su me preokupirala', rekao je Cameron.

>> Zbog svađe redatelja i producenata odgođeno snimanje novog 'Aliena'

Ako odluči režirati 'Prometheusa' bit će to drugi put da radi na Scottovom filmskom nastavku. Režirao je kultni film 'Aliens' snimljen 1986. koji je nastavak Scottovog 'Aliena' iz 1979. Ridley Scott je došao na ideju o suradnji s Cameronom nakon što je vidio u kojem smjeru mi se razvijaju ideje kroz 'Avatar'. 'Sjeli smo i razgovarali o Alienu, nakon čega smo uvidjeli koliko se toga zapravo krije unutar tih priča'. Odakle smo došli? Koja je esencija čovjeka? To je nešto što je Ridleya interesiralo i čime se poželio zabaviti. Nisam siguran jeli se predomislio. Nadam se da nije jer će 'Prometheus' biti fantastičan. On je sam došao na ideju da radim na njegovom filmskom nastavku', rekao je Cameron.

'Prometheus' se pretvorio u priču smještenu u 'Alien' svijet iako je početno zamišljen kao njegov pred-nastavak. Film će uključivati otkriće nastanka vanzemaljske rase s kojom se u originalnom filmu susrela posada Nostromo. 'Trenutno radim na Avataru 2, zato će za sada snimanje 'Prometheusa' morati pričekati', dodao je Cameron.