Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Djed lijepe Sedef Avci zvao se Esad Bajramović te je u Tursku stigao iz Sarajeva za vrijeme Drugog svjetskog rata. Sedef je priznala da je zemlju svojih predaka posjetila tek na snimanju serije 'Bijeg', gdje se oduševila Mostarom.


Gledatelji serije 'Bijeg', koju pratimo na Novoj TV, uskoro će moći vidjeti Kıvança Tatlıtuga u skoku sa Starog mosta u Mostaru. Naime, prema radnji Halil je obećao Menekše da će za nju skočiti sa Starog mosta, jer je to znak kojim se muškarac udvara ženi u njegovoj rodnoj zemlji Bosni. Zanimljivo je da i sami glumci serije 'Bijeg' imaju bosanske korijene.

Vezani članci Koronavirus u Turskoj - 1 Erdogan vraća lockdown: Turska pod novim, strogim restrikcijama Mislav Bago Komentar Mislava Bage: "Nakon izricanja bilo koje pravomoćne presude domoljubi uglavnom svoj put u slobodu nalaze u BiH, gdje otkrivaju drugu domovinu"

Djed lijepe Sedef Avci zvao se Esad Bajramović te je u Tursku stigao iz Sarajeva za Drugog svjetskog rata. Sedef je priznala da je zemlju svojih predaka posjetila tek na snimanju serije "Bijeg", gdje se oduševila prelijepim Mostarom. Iako je rođen u Turskoj, Kıvanç izgled dijelom duguje i svom bosanskom podrijetlu. Njegova je obitelj, kao i Sedefin djed, nakon Drugog svjetskog rata emigrirala u Tursku.

Gledatelji serije 'Bijeg' moći će u samoj završnici vidjeti posljednje scene koje su snimane na mostu koji je zaštitni znak grada Mostara. (Agencija VLM)