Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što smo prošle subote na Dnevnik.hr chatu na zagrebačkoj špici ugostili Maju Šuput, ovog tjedna nam je goste došao poznati kuhar – šarmantni Mate Janković!


Poznati kuhar Mate Janković, kojeg se sigurno sjećate kao člana žirija iz hit showa Masterchef, nam se ove subote u kafiću G – Point pridružio na zagrebačkoj špici, gdje je uživo na Dnevnik.hr chatu odgovarao na pitanja koja ste putem Facebooka postavili – vi!

Vezani članci Svijeća u ulazu u zgradu u Bužanovoj ulici Preminuo najdugovječniji gradonačelnik: Na ulazu u Bandićevu zgradu zapaljen je lampion Eksplozija u Zagrebu - 1 U eksploziji u Zagrebu uništena kuća, žena lakše ozlijeđena: "Bio sam u kupaoni, prao ruke. Mislio sam da je potres"

Tako nam je šarmantni Mate otkrio kako su izgledali njegovi kulinarski počeci. 'Imao sam nekih pokušaja kao klinac s blatom, no ta jela baš nisu bila jestiva. Ali sjećam se da sam skuhao neka pileća krilca sestri, i nisam ih htio napraviti normalno, nego sam izvukao neku bocu konjaka i flambirao ih, i to je bilo skroz odvratno. Sestra to nije htjela jesti, i onda sam ih isprao pod vodom, i 'natjerao' je da ih pojede. To je bio prvi obrok koji sam skuhao, i nije baš bio jestiv', otkrio je Mate našoj Martini Podgorski, a zatim se prisjetio i najljepših sjećanja vezanih uz njegovu kuharsku karijeru.

>> 'Izgled mi nije bio presudan za uspjeh jer sam prije izgledala lošije'

'Najljepše mi je nekako bilo na Karibima, konkretno na Bermudima, jer smo živjeli bezbrižno, to je bio život pod staklenim zvonom. Sve je bilo plaćeno, imali smo plaćeni smještaj, režije nismo plaćali, pet godina nisam vidio niti jednog računa, zato sam se šokirao kada sam se vratio kući, kada sam dobio prvi mjesec bunt računa koje sam morao platiti', našalio se Mate.

A što se tiče lijepih djevojaka koje su se šetale po špici, Mate je otkrio da ga ne privlače, i zašto, te kako je to biti - tata.

'Ja ne gledam djevojke na špici, ja imam svoju djevojku. I nisam je našao na špici, nego na tečaju kuhanja, vjerovala ili ne. Od kada sam otac sam puno toga naučio. Prvenstveno sam naučio koliko je to težak i zahtjevan posao i koliko odricanja mora biti da bi se dijete usmjerilo na pravi put. Ali to je tek početak, mislim da najteže tek slijedi', kazao na je Mate, te se osvrnuo na njegovu nedavnu suradnju s jednim od najpoznatijih svjetskih kuhara, Anthonyjem Bourdainom.

'Snimati sa Anthonyjem Bourdainom je bilo neponovljivo iskustvo. Čak i čast. Kada te neko tog kalibra nazove i kaže, 'Hej bok, želiš li raditi s nama?', pogotovo ako se to dogodi u četiri ujutro, kao što se dogodilo meni, onda prvo misliš da te neko zeza, prihvatiš na kraju, i stvarno smo se odlično zabavljali osam dana, i plod našeg rada će se moći vidjeti 24. travnja na Travel Channelu, a u ostatku svijeta nešto kasnije', otkrio nam je Mate, koji upravo kao član žirija ponovo sudjeluje u novoj sezoni hit showa Masterchef, koji se upravo snima.

'Uvijek i u svakoj stvari koju radiš podižeš ljestvicu, biti će fenomenalno, kandidati su odlični, žiri je super, atmosfera na setu je fenomenalna, i mislim da će televizijski gledatelji na jesen imati prilike uživati u jako dobroj novoj sezoni Masterchefa', kazao je Mate, te nam je otkrio koje je jedino jelo koje doslovno mrzi.

'Joj ja imam ta sjećanja iz djetinjstva, imam ti tu priču sa krpicama sa zeljem. Meni je to super odvratno. I toliko mi je odvratno da upravo zbog tog sjećanja iz djetinjstva, ja ih više nikada nisam htio jesti, niti ih spravljati. Vjerojatno je to dobro za jesti, ali evo, mene uopće ne zanimaju', otkrio je još između ostalog šarmantni Mate.

No to nije sve, stoga pogledajte cijeli chat s Matom Jankovićem, koji je ove subote gostovao uživo na zagrebačkoj špici na chatu Dnevnik.hr-a!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.