Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Redatelj u Puli promovira film 'Ćaća' i onda kreće daleko, u višku izolaciju s djevojkom Moranom koja nije ljubomorna kad Dalibor pogledava zgodne cure.


Redatelja Dalibora Matanića slobodno možemo zvati sinom Pula film festivala. Od 2001., kad je postao najbolji debitant filmom 'Blagajnica hoće ići na more', ne prestaje osvajati Arene. Poslije lanjskog uspjeha njegova filma 'Majka asfalta', nije se nadao da će i 2011. imati film, no radoholičar je iznenadio samog sebe i snimio 'Ćaću' koji konkurira za Zlatnu arenu.

Lika poput Aljaske

Vezani članci Slučaj iz Indiane nevjerojatno podsjeća na horor Siroče (Foto: Profimedia) Kao iz horora "Siroče": Posvojili "šestogodišnju djevojčicu" pa saznali da je odrasli sociopat koji ih želi ubiti Jezivi prizori (Foto: izismile.com) Odsjekla su im se koljena kad su naišli na jezive prizore, ali važno da je kamera bila pri ruci

'Bio je to lud proces, ali bez puno stresa. U četiri i pol mjeseca sve smo napravili: snimili film, postproducirali ga i predstavili publici. Ova je godina ispala baš produktivna. Čak sam malo i pretjerao, ali sretan sam!', kazao je Dalibor..
U Puli se osjeća kao kod kuće, a jednako dobro pliva i žanrom psihološkog trilera kakav je i ovaj film. Poslije filma 'Kino Lika', i radnja 'Ćaće' smještena je u Liku.

'Ona je još divlja i to mi daje kreativnu inspiraciju koja treba ljudima da pobjegnu iz gradova u prirodu, ali i od samih sebe. Vjerojatno je to kao i kod Amerikanaca kad zbrišu na Aljasku pa tamo snimaju filmove. No za razliku 'Kino Lika', 'Ćaće' je film o ljudima, a Lika mi je poslužila da dobijem autentičan dojam izolacije', kazao je redatelj i dodaje da ona postaje naša filmska meka. Objasnio je i zašto voli snimati teške filmove poput ovog u kojem likovi preispituju svoje mračne tajne.

'Odrastao sam na hororima, volim i njih i psihološke trilere. Ovaj film je čista fikcija, nema poveznica s okolinom, na moju sreću, nema ništa autobiografskog. Svi imaju mračne tajne ili fiksacije, samo je pitanje koliko su gradirane. Moje mračne tajne su tajne, ali nedavno sam gledao svoje fotografije iz djetinjstva i zaprepastio se kako sam i tada mračno izgledao. Mali Damien iz 'Pretkazanja'! Kao da sam rođen mračan', našalio se 'šeretski' naš poznati redatelj. (VLM)