Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pjevačica sa Zelenortskih otoka Cesaria Evora prozvana 'bosonoga diva' umrla je u subotu u bolnici u svojoj domovini, priopćio je tamošnji ministar kulture Mario Lucio Sousa.


Bosonoga kraljica morne ostat će zapamćena po svojoj glazbi, glasu i karizmi. I hrvatska publika mogla je uživati u njenim koncertima, a Cesaria nas je svaki puta iznova oduševila. Nastupila je u Zagrebu 2002. i 2007., u Puli 2003., te u Splitu 2006. godine.

Vezani članci Policija u Bihaću nakon sukoba migranata U krvavom sukobu migranata iz Pakistana i Afganistana ubijene dvije osobe, 18 ozlijeđenih Sonja Tošić Grlač, predsjednica Upravnog vijeća Županijske bolnice Čakovec Umjesto fiziološke otopine ubrizgale dezinficijens? "Medicinske sestre koje su bile uz preminulog pacijenta do daljnjeg neće raditi"

Nedavno je i objavila kako prestaje pjevati i završava svoju karijeru zbog zdravstvenih problema sa srcem. Evora je 2008. godine pretrpjela i moždani udar tijekom turneje u Australiji.
Cesaria je svoju svjetsku karijeru započela kao 50-godišnjakinja 1992. sa svojim albumom 'Miss Perfumado'.

Nekada je pjevala po barovima glavnoga grada zelenog otoka Sao Vicente u Mindella. Evora je ubrzo postala sinonim za sjetnu , nostalgičnu glazbu, kombinaciju portugalskog fada i bluesa.