Kriv je! Konačna je to odluka porote koja je odlučivala o sudbini Dr. Conrada Murraya. Kriv je za ubojstvo iz nehaja kralja popa - Michaela Jacksona.


Ubrzo nakon presude osobnom liječniku Michaela Jacksona stavljene su lisice i odveden je u zatvorsku ćeliju gdje će morati čekati 29.studenog kada će mu biti izrečena visina kazne, budući da je sudac odbio jamčevinu.

Vezani članci Preblage kazne sudova - 3 Nižu se reakcije na presudu suda u Čakovcu, ali ovo nije jedina kazna koja je podigla prašinu u javnosti: "Nije dovoljno promijeniti samo sudstvo" Limun, ilustracija Obiteljska svađa kod Varaždina: Umirovljenica (74) osuđena jer je izudarala brata po glavi vrećicom limuna

Nakon što je osuđen za ubojstvo iz nehaja 58-godišnji kardiolog mogao bi dobiti kaznu do 4 godine zatvora.

Nakon što se isčitana osuda Murray je djelovao zapanjeno i iznenađeno.

Suđenje je pratilo 15 članova obitelji Jackson. Kada se izricala presuda La Toya je glasno vrisnula, a starija sestra Rebbe čvrsto ju je držala.

Majka Katherine samo je plakala nakon što je čula da joj je uistinu doktor Murray ubio sina.

Van sudnice okupile su se stotine fanova koji su glasnim vriskom pozdravili presudu suda.

Murray je optužen zbog odbacivanja bilo kakve opcije da oživi Jacksona nakon što ga je 25.lipnja 2009. našao kako beživotan leži na krevetu i čekao više od 20 minuta prije nego je pozvao hitnu pomoć.
Lagao je i o upotrebi propofola – snažnog lijeka protiv nesanice, koji bi se trebao koristiti samo u bolnicama.

Podsjetimo, ključni svjedok obrane na suđenju doktoru Murrayju, doktor Paul White, tvrdio je da si je kralj popa sam dao injekciju propofola. Tvrdio je da ju je pjevač pomiješao s drugim sredstvima što je dovelo do smrtonosne kombinacije. Obrana Conrada Murrayja time je žela dokazati da si je Michael Jackson sam presudio.

Na zadnjem iskazu doktor Murray je rekao kako mu je Jackson bio dobar prijatelj. 'Volim gospodina Jacksona. On je bio moj prijatelj i otvorio mi se. Želio sam mu pomoći. Bio je samohrani roditelj i htio sam mu dati najbolje šanse', rekao je.

Tijekom šest tjedana suđenja, svjedočilo je 55 svjedoka i predstavljeno je više od 300 dokaza.

Osuđen zbog Jacksona, a ne pogreške?

Tužitelji su u završnoj riječi u četvrtak tvrdili da je Murray odgovoran za Jacksonovu smrt zbog bezobzirne uporabe propofola u liječenju nesanice pop ikone, što su nazvali kriminalnim nehajem.

Branitelji su tvrdili da je riječ o slučaju liječničke nepažnje, koju umjesto suda treba rješavati nadležni državni odbor za zdravstvo.

'Da je riječ o bilo kome drugome a ne o Michaelu Jacksonu, bi li ovaj liječnik bio ovdje danas?', pitao je branitelj Ed Chernoff u završnoj riječi.

Tužitelj su opisali Murrayja kao sebičnog liječnika koji je pristao da za 150.000 dolara mjesečno svake noći daje Jacksonu propofol intravenozno u njegovom domu, što etičan liječnik ne bi nikada učinio zbog opasnosti od davanja tog lijeka izvan bolnice.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju