Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Angelina Jolie pojavila se na internacionalnom zločinačkom sudu u Haagu (ICC) gdje je svjedočila suđenju pobunjenika iz Conga.


Glumica Angelina Jolie poznata je po svojoj filantropiji. Ovoga puta htjela je biti prisutna suđenju jednog pobunjenika iz Conga koji je koristio djecu kao vojnike i seksualne robove u civilnom ratu svoje zemlje.

Vezani članci Donald Trump Američki Senat odobrio svjedoke na suđenju Trumpu, poznati i neki novi detalji Snimke probijanja prosvjednika u Kongres 6. siječnja - 4 Nastavlja se postupak opoziva Trumpa u Senatu: Prikazane dosad neviđene snimke iz Kongresa

'Nisam ovdje kao ambasadorica UN-a, nego zato što sam zabrinuta za djecu diljem svijeta. Ovo je izuzetan trenutak za međunarodnu pravdu, ali i za brojnu djecu. Sama ideja uzimanja djece za vojnike, seksualne robove i kao ljudske štitove mi je grozna. Ovo što se događalo bilo je nepošteno i nehumano i mi se moramo pobrinuti za najmlađe', izjavila je.

Nedavno je Angelina prema Forbesovoj listi stavljena na 29. mjesto najmoćnijih žena, a zadnjih godina vješto manevrira između glume i humanitarnog rada.