Angelina Jolie posjetila je Zagreb povodom premijere svog filma 'U zemlji krvi i meda'. Nije ostala na projekciji, no obećala je da će se u Hrvatsku vratiti.


Nakon što je u dvorani predstavila film, pozdravila je sve okupljene na hrvatskom: 'Dobra večer, hvala.' Organizatori su joj predali cvijeće, a puna dvorana poznatih gostiju jedva je čekala pogledati film koji je uzburkao cijeli Balkan.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Ne bih se htjela mijenjati s Angelinom, moj je život sadržajniji od njenog' Slika nije dostupna 'Bilo je zabavno ubiti Brada u filmu'

Rade Šerbedžija rekao je uvodnu riječ, a nakon što je Angelina sve pozdravila, uputila se prema izlazu gdje ju je već u 19.30 čekao privatni automobil. Privatnim avionom već se večeras vraća u francuski Marseille Bradu i njihovo šestero djece.

 

U 17 sati i 48 minuta Angelina Jolie se pojavila na zagrebačkom crvenom tepihu, te je s oduševljenjem pozdravila obožavatelje.

'Zagreb je fantastičan, zaista sam oduševljena. Nisam znala kako će biti, ali atmosfera je ugodna i odlična. Lijepo je, ovo je lijepa večer', otkrila je Angelina urednici showbizza na Dnevnik.hr-u Martini Podgorski.

Poznata glumica je razgovarala s predstavnicima Ureda predsjednika ali i grupama koje se bave razminiravanjem, a nakon premijere sastat će se i s predsjednikom. 'Razgovarali smo o mnogim stvarima, o potrebama regije. Ne samo o razminiravanju već i o ekonomskim potrebama i problemima, o problemu zapošljavanja', rekla je Angelina.

'Kada sam bila ovdje prvi put bila sam na Brijunima i uživala sam u fantastičnoj večeri u teatru, to je bilo prekrasno. I moja djeca su uživala, plivala su i igrala se u parku', prisjetila se Angelina.
Što se tiče samog filma Angelina je izjavila kako bi voljela da film bude dobro prihvaćen u regiji. 'Nadam se da će ga publika doživjeti kao umjetničko djelo. Napetost u filmu postoji zbog same povijesti u regiji, no nadam se da ćemo u budućnosti raditi zajedno', rekla je holivudska glumica na zagrebačkoj premijeri.

Rade Šerbedžija, Branko Đurić, kao i glavni glumci Zana Marjanović i Goran Kostić koji su stigli prije redateljice Angeline Jolie. Odlično raspoloženi dali su izjave našim novinarima.

'Lijepo je kad igraš negativca i dobiješ veliki aplauz', rekao je Rade Šerbedžija.

Na premijeru je stigla i Đurđa Adlešić koja je s Angelinom razgovarala o problemu razminiravanja.

>> Obožavatelji satima čekaju Angelinu: 'Jako smo uzbuđeni'

'Ponovno smo razgovarali, ovaj puta o nešto širem problemu i BiH i Hrvatske i čitavoj regiji. Ona želi sudjelovati u nekim regionalnim projektima.

Moram reći da od ljetos otkad smo prvi put razgovarali pa do sada ona je donijela odluku sasvim konkretno s određenim sredstvima sudjeluje u jednoj akciji koja će biti u četvrtom mjesecu u Kastvu koju rade Osnovna škola, a namijenjena je razminiranju jednog zemljišta u Ličko-senjskoj županiji.'

'Više uživam na samom snimanju filmova nego na premijerama', priznao je Branko Đurić.

Na zagrebačku premijeru stigla je i Vanesa Glodžo.

'Sarajevska premijera je bila dobra, ali i vi ste se jako potrudili. Drago mi je da ste pokazali interes za ovaj film', rekla je glumica iz filma Vanesa Glodžo.

'Ovdje je divno. Uvijek je lijepo družiti se za Zagrepčanima, šteta što je ovako kratko', rekao je glumac Goran Kostić koji je u filmu utjelovio Danijela.

Angelinu u Zagrebu dočekala je Branka Bebić Krstulović. 'Unatoč tome što nije imala nekih velikih prohtjeva poželjeli smo joj pružiti komociju našeg Gold Classa. Nije bilo neke prevelike organizacije stvarno me iznenadila skromnošću jer obično se kaže da te zvijezde traže čuda. No ovaj put nije bilo tako',rekla je Branka Bebić Krstulović.

>> Ovo je razlog zašto svi pričaju o Angelininom filmu

>> Evo kako i vi možete do Angeline Jolie!

Angelina Jolie je točno u 14 sati sletjela na zagrebački aerodrom kako bi predstavila svoj redateljski prvijenac.

Planetarno popularnoj glumici i redateljici ovo je drugi posjet našoj zemlji, no izgleda da je Brad Pitt i ovaj put preskočio lijepu našu. Uz velike mjere sigurnosti i pratnju tjelohranitelja, Angelina se pojavila u Zagrebu u ležernom izdanju, bež kaputu i velikim sunčanim naočalama na nosu. Angelinu je na zagrebačkom aerodromu dočekao srebrni Audi, no prije toga se lagano osmjehnula fotoreporterima.

Dolazak Angeline Jolie i glumačke ekipe na hrvatsku premijeru filma 'U zemlji krvi i meda' podržat će luksuzni zagrebački hotel The Westin Zagreb. Angelina će odsjesti u predsjedničkom apartmanu hotela gdje će se odmoriti od puta. Tamo se priprema i domjenak za slavnu gošću kojega će poznata glumica propustiti, no zato će u njemu uživati mnogobrojna poznata lica. 

>> Angelina Jolie danas u Zagrebu

Svečana premijera filma održava se u CineStaru u Arena Centru, a obožavatelji su satima čekali u predvorju CineStara u Arena Centru gdje su imaju priliku vidjeti obožavanu slavnu Oscarovku.

>> Angelina dirnuta do suza, zahvalila publici na bosanskom jeziku