Angelina Jolie povodom sarajevske premijere svog prvijenca 'U zemlji krvi i meda' održala je tiskovnu konferenciju.


Na početku konferencije prisutne je pozdravio sarajevski redatelj dobitnik Oscara Danis Tanović. Tanović je Angelini poželio dobrodošlicu i zahvalio joj što je ponovno posjetila Sarajevo.

Vezani članci Zlatne poluge, ilustracija (Foto: AFP) Akcija "Zlatni karat" urodila plodom: Uhićeno trideset ljudi, zaplijenjeno čak 40 kilograma zlata i srebra Brie Larson (Foto: Getty) Ova se glumica opako trudila kopirati Angelinu Jolie i njezinu "poludjelu" nogu s dodjele prije 7 godina

'Hvala! Ja sam Danisov veliki fan. Radeći na ovom filmu doživjela sam nevjerojatno iskustvo. Imala sam prekrasan tim ljudi, koji su predano radili na ovoj temi koja je dirnula naša srca. Bilo je nam je bolno oživjeti ono vrijeme i prošlost, ali učinili su to predano i puno su me naučili o ovoj regiji. Zbog njih zaljubila sam se u ovaj dio svijeta', rekla je Angelina.

Također, priznala je da je tema o kojoj je riječ u filmu veoma teška i kompleksna, te da nije sigurna hoće li se opet uhvatiti ukoštac s režiranjem filma.

'Ako me neka tema koja je isto ovako kompleksna zainteresira, onda ću opet režirati. Međutim, ako mi 'U zemlji krvi i meda' bude jedini redateljski projekt, bit ću sretna', rekla je Jolie.

Konfenrenciji za novinare su prisustvovali i glavni glumci Zana Marjanović, Goran Kostić. Rade Šerbedžija, Vanesa Glođo, Feđa Štukan, Boris Ler, Ermin Sijamija i Alma Terzić.

Glavna glumica Zana Marjanović ispričala  je da joj nije bilo lako snimiti nijednu scenu.
'Prva scena koju smo snimili bila je kada žene odvode u logor i to mi je bilo veoma teško. Kada smo Angelinu pitali zašto snimamo baš to, ona je rekla da ako ova scena uspije, onda smo na pravom putu. Poslije toga bilo je lakše. Ipak, kao najtežu scenu izdvojila bih onu u kojoj se pojavljujem s Radom Šerbedžijom, koji glumi srpskog generala. Također, veoma teška mi je bila scena u kojoj se radnja događa prije rata, jer je ta scena na neki način veoma nostalgična', prisjetila se Zana.

Jolie je istaknula  da joj je veoma žao što je film shvaćen kao antisrpski, jer on to nije.
'Ovim filmom željela sam na neki način kritizirati međunarodnu zajednicu što nije na vrijeme intervenirala. Osim toga, žao mi je što su se u medijima pojavile laži kao što je da sam rekla da želim da se ukine Repulika Srpska. Iako sam željela doći i na premijeru u Srbiji, to se neće dogoditi', ispričala je glumica.

Iako je dolazak Angeline i ekipe filma držan u tajnosti, brojne novinarske ekipe su dočekale slavnu glumicu na Sarajevskom aerodromu.

Angelina je oko 12 sati sletjela u pratnji Brada Pitta, no bez djece, kako bi prisustvovala premijeri svog redateljskog prvijenca 'U zemlji krvi i meda'. Premijera će se održati večeras u 20h u Olimpijskoj dvorani Zetra.

Bosanski portali pišu kako će slavni par nakon projekcije filma prenoćiti u Sarajevu, a grad će napustit u srijedu.Glumica i redateljica je uoči projekcije filma izjavila kako je veoma uzbuđena te da njezin film nije dokumentarac već umjetnička interpretacija jedne ratne priče.

>> Angelina želi razgovarati s Tadićem!

Za projekciju filma 'U zemlji krvi i meda' vlada velik interes u Sarajevu, a do jučer je rasprodano svih pet tisuća ulaznica.

>> Evo što je Angie rekla o svom dolasku u Zagreb!

Jolie je jučer darovala 2.100 ulaznica studentima, mladima, udrugama žrtava rata, predstavnicima nevladinih organizacija i aktivistima za ljudska prava koje je pozvala da dođu na premijeru.

Prikazivanje filma 'U zemlji krvi i meda' po kino dvoranama u BiH počet će 16. veljače, a uskoro će se film moći pogledati u ostalim zemljama regije.

Nakon premijere filma za Angelinu i 200 uzvanika bit će organiziran svečani prijam u Olimpijskom komitetu BiH te Olimpijskom muzeju 14. Zimskih olimpijskih igara u dvorani Zetra.

Ostanite uz Dnevnik.hr i doznajte sve što vas zanima o ovom zvjezdanom posjetu.