George Clooney (Foto: Getty Images)
George Clooney (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Akademija filmskih umjetnosti i znanosti početkom tjedna objavila je da će se dodjela nagrade Oscar 2019 za nekoliko kategorija održati tijekom emitiranja reklama u izravnom prijenosu 24. veljače.


George Clooney, Brad Pitt i Robert de Niro u četvrtak su podržali prosvjede u Hollywoodu protiv planova organizatora Oscara da se nagrade za najbolju fotografiju, montažu i neke druge kategorije dodijele tijekom emitiranja reklama na ceremoniji koja se održava sljedeći tjedan.

Vezani članci Green Book (Foto: Profimedia) ''Zelena knjiga“ sa zlatnom porukom: Kandidat za pet Oscara koji svojom toplinom hrani dušu Miljenica (Foto: Screenshot) Svako poglavlje za jednog Oscara: Iščašena drama kraljevskog dvora u deset poglavlja

Sandra Bullock, Emma Stone i Jon Hamm također su podržali otvoreno pismo redatelja Martina Scorsesea, Spikea Leeja i Alfonsa Cuarona koji su pozvali na promjenu odluke koja vrijeđa profesionalce u tim kategorijama.

Akademija filmskih umjetnosti i znanosti početkom tjedna objavila je da će se dodjela nagrada za nekoliko kategorija održati tijekom emitiranja reklama u izravnom prijenosu 24. veljače.

Planirano je da se skraćene snimke pobjedničkih govora u tim kategorijama emitiraju kasnije tijekom izravnog prijenosa.

Organizatori dodjele nastoje skratiti trajanje dodjele kako bi povećali televizijsku gledanost.

Na ceremoniji se dodjeljuju Oscari u ukupno 24 kategorije.

Organizatori su se obvezali da će skratiti dodjele za 40 minuta na ukupno tri sata.

Tko je sve nominiran za nagradu Oscar 2019 pogledajte OVDJE. 

(Hina)