Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zima dolazi pa što?

Zaboravite skijanje! Zimske aktivnosti koje vam neće odmah pasti na pamet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok je većina zimi više zainteresirana za filmske maratone, neke ni minusi ne mogu spriječiti da budu aktivni. Donosimo nekoliko aktivnosti koje će vas dobro zagrijati za svježih zimskih dana, a koje vam možda ne bi odmah pale na pamet.

1. Biciklističke izletničke rute

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dan za avanturu Dosta vam je klišeja? Ovo Valentinovo može biti puno zabavnije Slika nije dostupna Mihovil Španja ''Što prije zaboravite uspjeh, to ćete ga prije ponoviti''

Neke samo oborine mogu spriječiti u vožnji biciklom, a neki ga s prvim danom jeseni spremaju u ostavu te čekaju proljeće i toplije dane. Ipak sunčani zimski dani idealni su za biciklističke izlete i razgledavanja. Utoplite se i krenite u istraživanje primjerice Međimurja. Zašto baš njega? Zato što je izvrsno prilagođen biciklistima rekreativcima.

Čak 700 kilometara biciklističke staze odlično povezuje sve atrakcije ovog kraja. Stoga, iznajmite bicikl u Termama Sveti Martin i zaputite se u istraživanje netaknute prirode gornjeg Međimurja na dva kotača. Na aktivnim vikend praznicima očekuje vas preko 20 vinskih kuća, brojne prirodne atrakcije, rijeka Mura i Drava i stari grad Čakovec te još puno drugih zanimljivosti.

2. Izbacivanje viška energije u adrenalinskom parku

Ljudski stolni nogomet, održavanje ravnoteže na visinskom poligonu, penjanje na umjetnu stijenu ili pak uzbudljiva igra paintball dobro će vas izmoriti i zagrijati za vrijeme nižih temperatura. Većina ovih aktivnosti idealna je za grupu ljudi pa skupite prijatelje ili kolege s posla, odvojite se bar jedan dan od kaučeva ili uredskih stolica i zabavite se kao nikad.

3. Piknik u prirodi

Iako će mnogi reći kako piknici idu ruku pod ruku s proljetnim danima, sunčani zimski dani također su idealni za gozbu u prirodi. Spremite najdraže zalogaje i termosicu s toplim čajem i nakon duge šetnje kroz šumu nađite osunčanu klupu ili rasprostrite dekicu na proplanak, zagrijte se pod zrakama sunca uz topli fini čaj te uživajte na svježem zraku.

4. Šetnja sa svojim ili tuđim psom

Šetnje sa psom zimska je aktivnost koje nismo previše ni svjesni. Nemate li svog psa, učinite dobro djelo i ponudite prijatelju ili susjedu svoje šetačke usluge. Šetnje s psom obično traju od pola sata do sat vremena, a bacanje štapa ili loptice dodatna je aktivnost koja će vas zagrijati za nižih temperatura. Za šetnju, po mogućnosti, birajte zanimljivije lokacije od kvartovskih livada, kao što su šume, jezera i slično.

5. Vožnja quadovima

Za one željne adrenalina, najbolja zimska zabava je vožnja quadovima po neravnom terenu. U uzbudljivu vožnju na ovim vozilima možete ići zanimljivim rutama kroz polja i šume, pa čak i za snijega. Oni osjetljivi na hladnoću zadovoljit će se dvoranskim utrkama na bergovima.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene