Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OSVOJIT ĆE VAS

Ženske cipele za svaku prigodu - kako izgledati moderno u svakom izdanju?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koji model obuće trebate kad idete na godišnji odmor, a koji kad se spremate za određenu obiteljsku svečanost? Što posebno paziti prilikom kombiniranja odjeće i obuće? Zašto su potpetice i dalje modni detalj cipela? Ovo su samo neka pitanja na koja vam donosimo odgovor!

Ljeto je napokon stiglo, a s novim godišnjim dobom dolaze i brojne prigode u kojima treba zablistati- brojne obiteljske svečanosti, gradska događanja, šetnje gradom, vikend putovanja u društvu prijatelja, ali i planirani godišnji odmor tijekom kojeg želite iznositi svoje najbolje outfite. U svim prigodama potrebno je osmisliti svoj total look, a obuća predstavlja točku na 'I' svakog outfita. Znate li koji tip obuće odabrati?

Odgovor je jednostavan - kvalitetna ženska obuća mora pratiti vaš stil odijevanja, ali i građu tijela i izgled stopala. Kad su ova tri elementa zadovoljena o svojim cipelama ćete govoriti kao o najboljoj prijateljici koja vam nikad nije okrenula leđa! Što to zapravo znači? Uz određeni modni stil kombinirajte pripadajuću obuću, a prije nego li obujete nešto što vam se sviđa, pogledajte kako izgleda vaše stopalo - koliko je široko, kako izgledaju prsti na nogama, imate li visok rist i jače zglobove. Ovisno o problemu stopala odaberite model koji će vam lijepo pristajati bez opterećivanja bilo kojeg navedenog problema. Isto tako obratite pažnju na materijal od kojeg je obuća napravljena - prirodni materijali poput kože, lana, špage, pa čak i svile odličan su izbor za ljeto jer stopalo mora disati svladavajući užarene površine po kojima hodate. Osim toga svi prirodni materijali dišu, pa je manja vjerojatnost da vas takva obuća nažulja.

Koje modele cipela odabrati za određene prigode i stilove?

Volite li puno lana, poput kombinacija širokih hlača i prozračnih tunika ali i casual haljine, uz njih kombinirajte sandalice napravljene od prave kože ili, ove godine, jako moderne špagerice. Prilikom kombiniranja slijedite stil kojeg nosite - što je odjeća jednostavnija to neka obuća bude više trendy, odnosno uz ne boje (bijelu i crnu) te vrlo popularnu ljetnu bež boju, nosite jarke nijanse obuće. Dobar su odabir crvena, žuta, narančasta, a kad je o metalima riječ - zlato. Uz boje, poigrajte se i dizajnom- ove su godine popularne potpetice koje kod nekih modela predstavljaju prava mala remek djela.

Uz lepršave haljine i prozračne suknje, koje ćete odjenuti za posebne prigode, idealne su cipele visoke potpetice. Odaberite sandale s užom i tanjom petom te remenčićima koji predstavljaju dodatni detalj. Prilikom kombinacija torbice, neka ručke budu tanje. Tenisice koje su davno ušle u modni fokus i u mnogo slučajeva mijenjaju elegantnije modele. Upravo zato ne čudi kako su  moderne ženske sneakers tenisice najčešći izbor žena koje žele blistati u svakom trenutku noseći omiljene haljine u obući koja ih ne sputava u krstarenju gradskim ulicama.

Kad smo kod klasike koja je prisutna u svakoj sezoni, govorimo o balerinkama koje su ljetnoj varijanti prozračna i funkcionalna rješenja koje možete ponijeti i u vlastitoj torbici. Naime, na ecipele.hr potražite modele koji se sklapaju i nose u malim torbicama pomažući vam da u njih uskočite u trenutku kad osjećate pritisak visokih peta.

Što još morate znati?

Nosite li ljeti zatvorenu obuću - balerinke ili tenisice, prije obuvanja ne zaboravite na male čarapice 'stopalice' koje moraju biti sakrivene unutar ruba obuće. Želite li pokazati čarapice, birajte sokne čiji su gornji rubovi ukrašeni detaljima koji podržavaju stil obuće koju nosite.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene