Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TELE 2 DRONACIJA

Tele2 donacijom pet novih dronova nastavlja štititi hrvatske šume

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet novih dronova nadzirat će šume diljem Hrvatske u borbi protiv požara zahvaljujući donaciji Tele2 petorima vatrogasnim društvima.

 Tako već treću godinu za redom Tele2 u projektu DRONacija, umjesto kupovine blagdanskih poklona za poslovne partnere, pomaže onima koji brinu o dobrobiti svih nas i zaštiti hrvatskih 'zelenih' ljepota. Prijeko potrebne bespilotne letjelice koristit će već sljedeće protupožarne sezone Javna vatrogasna postrojba Grada Šibenika, Dobrovoljno vatrogasno društvo Trogir, Javna vatrogasna postrojba Grada Slavonskog Broda, Dobrovoljno vatrogasno društvo Retfala Osijek te Zagorska javna vatrogasna postrojba iz Zaboka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TELE 2 Prodajna mjesta Tele2 prilagođena potrebama osoba s invaliditetom Slika nije dostupna TELE 2 Tele2 zajedno s korisnicima pomaže Hrvatskom Crvenom križu

„DRONacija je jedan od društveno odgovornih projekata na koji smo najponosniji jer ukazujemo na važnost zaštite okoliša, ali i omogućujemo mobilnost bez straha u sezoni pojačanog opreza od požara, svim našim sugrađanima i posjetiteljima - turistima. Do sada smo donirali ukupno 15 dronova vatrogasnim društvima diljem Hrvatske. Vatrogasci brinu o našoj sigurnosti, a donacijom dronova iskazujemo im simboličnu zahvalu u ime Tele2,“ izjavio je Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska.

Dronovi će vatrogasnim društvima omogućiti rano otkrivanje požara, što je nužno za učinkovitiju prevenciju šteta uzrokovanih požarima, praćenje napretka u gašenju požara s udaljene lokacije, ali i doprinijeti većoj sigurnosti vatrogasaca.

„Donacija dronova vrijedan je dodatak svim vatrogasnim postrojbama i uvelike će im pomoći u budućim intervencijama jer postoje situacije kada vatrogasci mogu reagirati već za pet minuta zahvaljujući pomoći bespilotnih letjelica. Vjerujemo da upotreba tehnologije itekako može pomoći vatrogascima u borbi s ponekad nemilosrdnom prirodom, olakšati im posao i svima nama pružiti sigurnost i miran san,“ izjavio je Mario Starčević, tajnik HVZ-a i Operativno-tehničkog stožera, koji je zahvalio Tele2 na sustavnoj podršci vatrogascima.

Podsjetio je ujedno da ovogodišnja protupožarna sezona s više od tri tisuće požara zauzima visoko treće mjesto po ukupnom broju požara u posljednjih 11 godina. Također, HVZ i u svojim aktivnostima modernizira vatrogasna društva najsuvremenijom tehnologijom kroz vatrogasne aplikacije i vatrogasnu opremu, za čije potrebe provodi edukacije diljem Hrvatske u sklopu EU projekta „Jačanje znanja i vještina pripadnika vatrogasnih organizacije u RH – eHVZ“.

Tele2 je također podsjetio da je svojim internim i eksternim projektima vodeći primjer iz korporativnog sektora u tome kako postati čuvar šume i podići svijest o važnosti zaštite okoliša.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene