Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Psi lutalice u Brazilu

Pravi otpadnici: 1.600 četveronožaca ima vlastitu favelu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je većina brazilskih sirotinjskih četvrti prilično surova mjesta za život, za samo jednu se zaista može reći da žive pasjim životom. U faveli u Caxias do Sulu živi 1.600 pasa lutalica od kojih su mnogi bili izloženi nasilju pri trgovini drogom.

Azil za napuštene životinje So Ama pse drži zavezane svakog ispred svoje kućice. 'Kada smo počeli pomagati ovim sirotim psima naivno smo mislili da možemo promijeniti svijet. Projekt je s vremenom postajao sve veći i veći, pa im nažalost sada možemo ponuditi samo ovo', kazala je Natasha Oselame, direktorica marketinga azila. '1.600 pasa i 200 mačaka nažalost mora živjeti na samo 12.000 četvornih metara prostora. Mi smo ih prihvatili jer bi ih vlasti inače jednostavno poubijale', kazala je te dodala kako su mnogi od ovih pasa žtrve nasilja i trgovine drogom.

Pročitajte i ovo Psi - 1 Blagoslov pasa Ljubav je to koja se teško može opisati: ''Moji roditelji su preminuli i bila sam jako ljutita na život, a onda su oni ušli u moj život i izliječili moje srce'' Ivana Crnoja, predsjednica Udruge Pobjede U KORONAKRIZI Hrvati su u posljednje dvije godine udomili ili kupili više od 120 tisuća pasa, ali postoji i druga strane medalje: "Probajte zamisliti da ste zadnja rupa na svirali"

Glavni im je problem skrpati kraj s krajem. Za preživjeti mjesec trebaju im veterinarske usluge i 13 tona hrane za kućne ljubimce. To naravno, stoji mnogo više nego uspiju prikupiti od donacija i 14.000 dolara koje mjesečno dobivaju kao pomoć iz gradskog proračuna.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene