Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TERME SVETI MARTIN

Opustite se u Međimurju uz wellness s lokalnim sezonskim proizvodima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stiglo nam je jesensko vrijeme, a samim time naše se tijelo počinje privikavati na niže temperature, manje sunca i mokriju okolinu.

No, svi ljubitelji jeseni znaju koje sve čari ona donosi sa sobom. Počinjemo se pripremati za nekima najljepše doba u godini – zimu, a kako bi tranzicija bila što jednostavnija sami moramo svoje tijelo nagraditi nekim dobrobitima iz prirode. Gdje bolje nego u LifeClass Termama Sveti Martin, prvom Healthness resortu u Europi.

Pročitajte i ovo pr NOVI HOTEL Pogledajte koji čuveni brend je došao u Crnu Goru PR Ponuda za digitalne nomade Ponuda za digitalne nomade sa sjevera Hrvatske

Prvi Healthness resort u Europi

Iako su priroda i fina hrana wellness sam po sebi, ipak je potrebno spomenuti i onaj pravi, službeni. On se krije u okrilju resorta Terme Sveti Martin i sastoji se od niza opuštajućih aktivnosti: bazeni, jacuzziji, masaže i saune. Upravo je na mjestu gdje je sada resort, davne 1913. godine potekla termomineralna ljekovita voda kada su tražili naftu, a njezin ljekoviti učinak djeluje u tri bazena i tri whirlpoola koji su idealan odabir za početak ili kraj dana.

Terme Sveti Martin začetnik su healthness koncepta gdje posjetitelj na jednom mjestu dobiva kombinaciju aktivnog odmora, wellness doživljaja i podizanja svijesti o vlastitom zdravlju s ciljem vraćanja u ravnotežu i probuđivanja svojega tijela, uma i duše.

Prirodna kozmetika prozivodi se u Hotelu

Ono što Terme Sveti Martin izdvaja od ostalih resorta i termalnih kupališta je i činjenica da sami proizvode kozmetiku koja se koristi u Wellness Centru kao i u saunama. No, osim što gosti mogu uživati u pilinzima, oni ih i sami, uz pomoć Healthness managera mogu izraditi.

„Naš gost može doći i u suradnji samnom izraditi svoju prirodnu kozmetiku, krenuvši od pilinga bilo solnih ili šećernih, pa sve do mazalica za tijelo koji su na bazi hladno prešanih ulja. Kozmetičke proizvode koje izradite u našoj radionici možete ponijeti u wellness i koristiti ih u parnoj sauni“, rekla nam je Gracia Petek koja je u LifeCLass Termama Sveti Martin zadužena za dobrobit gostiju.

Također, Gracia nadodaje: „Od ove godine imamo u ponudi više vrsta radionica koje su otvorene kako za naše goste, tako i za vanjske posjetitelje. Nakon izrade preparata, klijent koji je prisutan na radionici te preparate može koristiti kod nas ili ih može nositi kući sa sobom i naravno ovo znanje koje je dobio preporučljivo je da ga koristi i dalje u životu”.

Što je odmor bez prirode?

Međimurje su obilježile rijeke Mura i Drava. Nakon što ste upoznali Žabnik, Muru i Sveti Martin na Muri, koji je također okrunjen kao EDEN destinacija, vrijeme je da upoznate njezinu sestru Dravu, i to na malo drugačiji način. U Donjoj Dubravi, odvija se jedna zanimljiva riječna aktivnost, rafting na Dravi koji kreće od brane hidrocentrale Donja Dubrava. Riječ je o spustu starim tokom rijeke Drave čija je dužina 14 kilometara, a prije puta skiper će vas upoznati sa zanimljivostima o akumulacijskom jezeru, samoj Dravi, pritocima starog toka rijeke Drave te flori i fauni koja vas okružuje.

Međimurci čak i pjevaju o tome kako je Međimurje „lepo zeleno“ i cvetićem ograjeno“, a u te se tvrdnje moguće uvjeriti prvim dolaskom u ovaj zeleni kraj. Plodni prostor između Drave i Mure UNESCO je uvrstio i zaštitio kao prekogranični rezervat biosfere Mura-Drava-Dunav, baš kao i međimursku popevku. Pravi melem za oči čine prirodne atrakcije poput krajolika gornjeg Međimurja, Bedekovićevih graba, ali i pomno uređene okućnice te parkovi.

Poželite li i vi osjetiti Healthness ponudu Termi, istražite jedan od paketa u ponudi te počastite svoje tijelo daškom lokalne ponude Međimurja.

Više o Termama Sveti Martin potražite na www.termesvetimartin.com
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene