Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NIVEA "Neka odrastanje bude dječja igra"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Treću godinu zaredom NIVEA nastavlja suradnju sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske na projektu "Neka odrastanje bude dječja igra"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NIVEA poklon paketi – dobitnici 20.3. Slika nije dostupna NIVEA poklon paketi – dobitnici 19.3.

• Predstavljeni prototipovi igračaka u sklopu nagradnog natječaja na nivea.hr
• U sklopu projekta održana tribina o igri i igračkama za odgojno-obrazovne djelatnike i roditelje

NIVEA je jučer u Etnografskom muzeju u Zagrebu predstavila ovogodišnji projekt društvene odgovornosti "Neka odrastanje bude dječja igra" koji provodi u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske te glavnu ovogodišnju temu - IGRAČKU.

Projekt "Neka odrastanje bude dječja igra" nastavlja se treću godinu zaredom, a ove godine NIVEA je donirala 150.000,00 kuna Savezu društava Naša djeca Hrvatske za raznovrsne programe, aktivnosti i edukacije koje uključuju rad s djecom na temu igre i igračke. ''Veseli nas nastavak projekta s našim dugogodišnjim partnerom Savezom DND. Glavna misao vodilja ostaje nam i dalje ostvarivanje punih potencijala djece i mladih diljem Hrvatske kroz projekte koji im omogućuju da provode svoje slobodno vrijeme kroz njima najprirodniju aktivnost – igru. Ove godine bazirali smo projekt na igračkama kao ključnim dodacima u igri, stoga smo u suradnji s četiri dizajnerice pripremili i jedan lijep natječaj u kojem ćemo, uz pomoć javnosti, odabrati najbolji prijedlog igračke te ju u konačnici i producirati.", izjavila je Nela Zadro, direktorica marketinga Beiersdorf Hrvatska.

"Savez društava Naša djeca Hrvatske ponosan je partner na ovom projektu. Raduje nas da se igramo i zajedno odrastamo kroz projekt nastojeći ga učiniti što boljim i potaknuti što više roditelja i djece da provode svoje slobodno vrijeme kroz igru. Zahvalni smo što smo i ove godine nastavili s edukacijom volontera Društava naša djeca koja se pokazala iznimno važnom i vrijednom aktivnošću volonterskog rada s djecom i za djecu.”, istaknula je predsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske, prof. dr. sc. Aida Salihagić Kadić.

Na predstavljanju projekta prototipove igračaka s kojima će sudjelovati na nagradnom natječaju u sklopu projekta predstavile su dizajnerice Slavica Farkaš, Tea Janković, Iva Risek i Adriana Pavelić. Na mrežnim stranicama nivea.hr/djecja-igra predstavljeni su ideja, dizajn i funkcija svake igračke, a potrošači putem prijavnog obrasca mogu glasovati za najbolje rješenje. Pobjednički prototip bit će predstavljen na posebnoj izložbi igračaka u studenom, a producirat će se u limitiranom izdanju. Pobjednička igračka koristit će se u edukativne svrhe s ciljem promicanja igre i igračke sastavnim dijelom odrastanja svakog djeteta.

U sklopu predstavljanja projekta održana je i tribina o igri i igračkama, a koliko su igra i igračka važne za psihofizički razvoj djece istaknuli su stručnjaci s područja psihologije, pedagogije i kulture. Likovni umjetnik i ilustrator Ivan Vitez, psihologinja i praktičarka terapije igrom dipl. psih. Sanja Ivanušević Grgas i predsjednica OMEP Hrvatska (podružnica Svjetske organizacije za predškolski odgoj) Adrijana Višnjić Jevtić sudjelovali su na tribini u sklopu projekta namijenjenoj odgojno-obrazovnim djelatnicima u vrtićima, školama, fakultetima, socijalnim i zdravstvenim ustanovama, studentima, volonterima te svima koji igru i igračku koriste kao metodu rada s djecom ili kao kulturološki fenomen. Upravo je veliki broj prijavljenih koji su došli na tribinu pokazao koliko je tema zanimljiva i važna u profesionalnom svijetu i radu s djecom.

O projektu “Neka odrastanje bude dječja igra”
NIVEA je 2014. pokrenula projekt društvene odgovornosti “Neka odrastanje bude dječja igra” kako bi naglasila važnost igre za dječji razvoj i dala svoj doprinos u stvaranju boljih uvjeta za odrastanje djece i mladih diljem Hrvatske. Projekt je dio globalne inicijative "NIVEA - stalo nam je do obitelji" kojom NIVEA pruža podršku obiteljima pomažući djeci i odraslima u ostvarenju njihovih punih potencijala. U prvoj godini projekta uređeno je i opremljeno 10 igraonica i prostora Društava Naša djeca te prikupljeno i publicirano više od 600 originalnih dječjih poruka odraslima. U drugoj godini provedbe projekta educirano je 50 volontera za kreativne radionice s djecom iz Društava Naša djeca, koji su proveli 36 radionica s djecom i roditeljima u više od 20 gradova i općina. Izrađen je i poseban priručnik s igrama za djecu, voditelje, mentore, odgojitelje, nastavnike, volontere i roditelje te održan Dan igara u više od 40 gradova i općina diljem Hrvatske.

U sklopu ovogodišnjeg projekta, edukaciju je prošlo 50 volontera Društava Naša djeca s područja cijele Hrvatske kroz tri programa - dva likovno-kreativna i jedan dramsko-lutkarski seminar. Likovno-kreativne radionice održale su dugogodišnje stručne suradnice Saveza DND, Mirjana Kranželić, samostalna likovna umjetnica i Goranka Vlahović, modna dizajnerica i kostimografkinja. Ksenija Rožman, prof. hrvatskog jezika i dramska pedagoginja i Zvjezdana Balija, odgojiteljica i lutkarica bile su zadužene za dramsko-lutkarske radionice. Sudionici edukacija izradili su preko 120 različitih igračaka te održali jednu dramsku i jednu lutkarsku prezentacija. Kao rezultat ovih kreativnih seminara, uslijedit će besplatne radionice za roditelje i djecu diljem Hrvatske tijekom rujna i listopada na kojima će im volonteri prenijeti svoja znanja i nove vještine kako bi u obiteljskom okruženju poticali djecu i odrasle na zajedničko druženje i kreativno stvaralaštvo kroz igru.

O Savezu društava Naša djeca Hrvatske

Savez društava Naša djeca Hrvatske nevladina je i neprofitna udruga građana koja od 1950. godine okuplja, potiče i pruža pomoć osnovnim Društvima Naša djeca (DND) koja djeluju u gradovima i općinama diljem Hrvatske u akcijama i aktivnostima s djecom i za djecu. U Hrvatskoj trenutno djeluje 96 Društava Naša djeca koja rade na promociji i zagovaranju za dječja prava, provode raznovrsne i besplatne aktivnosti s djecom i za djecu te pružaju pomoć i podršku djeci i roditeljima u razvoju i odgoju djece.

Više o projektu "Neka odrastanje bude dječja igra" saznajte na https://www.nivea.hr/nivea-noviteti/djecja-igra
Facebook - www.facebook.com/NIVEAHrvatska

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene