Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

NOSTALGIČNI ZALOGAJI

Ljetni sendviči iz djetinjstva od kojih rastu zazubice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljeto nas najviše asocira na popularne sendviče iz djetinjstva jer su poslije kupanja i za vrijeme boravka u prirodi 'dolazili kao naručeni'. Donosimo vam naš izbor top tri ljetna sendviča koje smo jeli nekad, a rado bi ih smazali i sad.

U vrijeme kada je izbor narezaka bio ograničen gostili smo se sendvičima koje i danas rado jedemo i naravno pri tom nas neodoljivo podsjećaju na djetinjstvo. Upravo ljeto nas najviše asocira na njih jer su poslije kupanja i za vrijeme boravka u prirodi 'dolazili kao naručeni'. Donosimo vam naš izbor top tri ljetna sendviča koje smo jeli nekad, a rado bi ih smazali i sad.

Pročitajte i ovo Vlada na godišnjem odmoru - 2 Ljeto za političare Gdje se i s kim opuštaju političari tijekom ljetne stanke? "Ne moram se brijati ujutro, mogu ustati kad hoću" Ilustracija PREVENCIJA NEŽELJENIH DOGAĐAJA Policija upozorava: "Djecu ne ostavljajte u autu, kobno je i 15 minuta"

1. Sendvič s pohancem

Sendvič s pohancem klasik je ljetnih piknika bilo da je lokacija plaža, planina ili livada. Pohani šnicli, najčešće pileći ili svinjeći, koji su ostali od ručka ili se spremali baš za izlet, između dvije šnite kruha ili u pecivu, odlično bi legli nakon kupanja ili planinarenja. Sočnost ovog sendviča još bi se pojačala, majonezom ili pokojim kiselim krastavcem.

2. Senvič s parizerom

Sendviči sa šunkom ili oni sa zimskom salamom koje smo jeli kao djeca, nikada nisu toliko pasali za užinu, doručak ili večeru kao oni s parizerom, a prava poslastica bio je sendvič s posebnom pilećom kobasicom Poli.

U dvije šnite kruha s maslacem i sirom, s malo milerama ili sirnog namaza ili pak mnogima najdraži – sa sirom, majonezom i kiselim krastavcima, samo su neke od varijacija na temu sendviča s Poli. Mnogi je pamte i u četvrtini kruha za vrijeme školskog odmora, a kod kuće bi se jela toliko brzo da se na kobasici nije stigao osušiti rub. Danas također srećom postoji Poli protektor koji čuva našu pileću kobasicu od sušenja, pa ona uvijek ostaje svježa.

3. Sendvič s kajganom

Iako baš nije prvi izbor za plažu, sendvič s kajganom odlično paše na planinarenju ili drugim aktivnostima u prirodi. U nekim domovima kajgana u kruhu, odnosno između dvije šnite kruha, bila je prava delicija, a neki se ovakvih sendviča sjećaju još iz vrtićkih dana. U jaja su se nerijetko, posebice u ljetnim mjesecima dodavalo i sezonsko povrće. Ova energetska bomba nekada bi na putovanjima i zamijenila ručak.

script> var xclaim_sections={};

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene