Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BUDUĆNOST NIKAD NIJE BILA POVOLJNIJA

Kako biti mobilan u svakom trenutku i za svaki džep?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekad potpuno nezamislivo, danas je svakodnevna pojava koristiti, jednu od oblika mobilnosti. Bilo to car sharing, hailing, taxi ili rent a car.

 Citiramo kontroverznog američkog glumca Sia LaBeouf-a koji kaže: “1998. rekli su nam nemoj ulaziti u auto sa strancem. 2008. Nemoj se susretati sa nepoznatim ljudima s interneta nasamo. 2019. Uber…naručite se neznancu s interneta da uđete u auto sami” Zanimljivo u svakom pogledu dok se zapravo ne izračuna isplativost korištenja ovakvih servisa, a da ne pričamo o slobodi koju pojedinac ima ne oviseći o standardnim prijevoznim sredstvima. Vode se mnoge rasprave o isplativosti car sharinga odnosno hailinga krajnjem korisniku u odnosu na klasična taxi I rent a car rješenja.

Kako bi bilo da se poveže sve ono najbolje od oba svijeta?

Na google play-u već je neko vrijeme prisutna aplikacija Sixt rent a car-a - SIXT Rent, Share, Ride app ili skraćeno Sixt One koja objedinjuje rent a car usluge sa car sharingom odnosno taxi uslugama.
U vrlo kratko vrijeme aplikaciju je preuzeto preko 1000000 puta. Što dovoljno govori o trendu u svijetu, ali I o nama kao korisnicima.
Isprobali smo aplikaciju odmah, pa da se uvjerimo da li funkcionira tako dobro kao što I izgleda. Sa prosječnom ocjenom od 4.7/5.0 te preko 23000 osvrta očito se ovdje radi o nečemu ozbiljnom.
Odmah po preuzimanju aplikacije, željeli smo postati aktivni korisnici, pa smo jednostavno napravili
rezervaciju vozila. Pošto carsharing opcija još nije prisutna u Hrvatskoj,a Ride (opcija vožnje sa vozačem) nam nije trebala odlučili smo se potražiti najbliži auto na par dana. Nakon što smo odabrali grad I datum, aplikacija nam je vrlo brzo preporučila najbližu poslovnicu te dostupne grupe vozila. U vrijeme rezervacije, nalazili smo se u Savskoj ulici (Zagreb o.pa.), pa nam je odmah ponudila da preuzmemo vozilo u uredu hotela Panorama.

Mi kao pravi zaljubljenici u bavarske modele😉odlučili smo se upravo za BMW serie 1 M paket.

Proces najma I papirologija je bila iznenađujujuće brza I jednostavna. Sve se odvija digitalno, pa čak I primopredaja vozila, a ekološki osviješteni djelatnik mi je dao ključeve BMW-a vozeći se na romobilu!

Zbog čestih poslovnih putovanja, ali I privatnih izleta (ispijanje terana u Motovunu recimo 😊) koristimo rent a car nekoliko puta godišnje. Ovakva aplikacija vidim da će mi u nekoliko klikova uštediti svu onu nepotrebnu papirologiju I gnjavažu koju sam inače susretao dok sam iznajmljivao vozilo.

Sve u svemu jedno osvježenje na tržištu. Obzirom na flotu koja broji samo u Hrvatskoj preko 6000 vozila u 21 poslovnicu te u svijetu sa preko 270000 vozila u 110 država, više nismo ograničeni ni na zemlju, a niti na prijevozno sredstvo. Aplikacija je brza, nudi bezbroj mogućnosti..a ukoliko vam ipak zatreba ljudska pomoć I glas kao što je meni, jer smo naš put produžili za jedan dan tu je njihova korisnička podrška koja se zapravo i javi klijentima na 01 6651 599 i zaželi ugodan nastavak puta.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene