Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HUAWEI

Huawei donirao knjige i edukativne igračake udruzi za promicanje obrazovanja mladih s invaliditetom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ideja o ovom društveno odgovornom projektu rodila se tijekom summita 16+1¸koji se u travnju održao u Dubrovniku i za cilj je imao ojačati gospodarsku suradnju Kine sa zemljama srednje i istočne Europe

 Predstavnici tvrtke Huawei Technologies d.o.o. zajedno s ambasadorom brenda Marinom Čilićem, danas su u sklopu projekta “1000 dreams” korisnicima udruge ZAMISLI uručili 200 komada knjiga i slikovnica te 200 komada raznih edukativnih igračaka ukupne vrijednosti 73.000 kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HUAWEI Huaweijevo Single Voice Core rješenje osvojilo dvije nagrade na Voice & Advanced Communications Summitu Slika nije dostupna Kakav rezultat! Evo što dobijete kad u Google prevoditelj upišete Marin Čilić!

Ideja o darivanju ove udruge stigla je od Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva kojeg vodi državni tajnik Bernard Gršić. Spomenuti ured bio je jedan od potpisnika memoranduma o suradnji između Huaweija i Hrvatske na summitu 16 + 1 koji se u travnju održao u Dubrovniku, a tijekom kojeg je i aktualizirana ideja o regionalnom projektu “1000 drams”. Predstavnici Huaweija tada su najavili kako će u idućih pet godina u ukupno 16 zemalja srednje i istočne Europe među kojima je i Hrvatska, donirati 1000 knjiga i 1000 edukativnih igračaka sveučilišnim knjižnicama, udrugama za mlade i dječjim bolnicama.

“U Huaweiju razvoj vidimo upravo kroz poticanje kreativnosti i interaktivnog učenja. Ponosni smo što je donacija došla u prave ruke jer je udruga ZAMISLI jedinstvena organizacija u Hrvatskoj koja pruža kvalitetan sadržaj i podršku mladima. Uvjereni smo da će knjige i edukativne igračke privući pažnju mladih, jer upravo su oni najvažnija društvena skupina bez koje nema budućnosti”, izjavio je Zhang Heng, direktor Huaweija u Hrvatskoj.

Udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom ZAMISLI osnovana je 2005. godine. Njezini ciljevi se uvelike oslanjaju na poboljšanje života mladih. Tako se udruga bavi poticanjem mladih s invaliditetom na uključivanje u sustav obrazovanja te općenito informiranjem i savjetovanjem mladih u pogledu mobilnosti, zapošljavanja, obrazovanja, socijalne i zdravstvene zaštite, kulture i sporta.

“Smatramo da su djeca i mladi ljudi budućnost digitalnog svijeta te nas veseli da možemo sudjelovati u ovom programu koji pomaže poboljšati obrazovna iskustva djece i pridonosi većoj kvaliteti njihova obrazovanja. Put prema digitalnim vještinama kreće usvajanjem osnovnim vještina, a nema uspješnog digitalnog društva ako svi njegovi građani nisu uključeni”, izjavila Kristina Posavec, zamjenica državnog tajnika u Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva.

Na svečanosti je sudjelovao i Huaweijev ambasador, proslavljeni hrvatski tenisač Marin Čilić koji je svojim prisustvom podržao projekt “1000 dreams”.

“Lijepo je što u vrijeme blagdana mogu sudjelovati na ovako humanom i vrijednom projektu. Ne postoji veća sreća od darivanja, a pogotovo ako znamo da je riječ o stručnim i zabavnim knjigama i edukativnim igračkama koji će mladima širiti vidike i poticati njihovu kreativnost. Vjerujem da smo polaznicima ovog centra uveličali Božić”, izjavio je Marin Čilić.

O Huaweiju

Huawei je sa svojim proizvodima i uslugama prisutan u više od 170 zemalja, njima se koristi trećina svjetske populacije, a prema broju isporuka u 2018. godini tvrtka je i jedan od najvećih proizvođača mobilnih telefona na svijetu. Huawei ima 15 istraživačkih razvojnih centara (R&D) smještenih u SAD-u, Njemačkoj, Švedskoj, Rusiji, Indiji i Kini. Huawei Consumer Business Group jedna je od tri poslovne sastavnice Huaweija čiji su fokus pametni telefoni, računala i tableti, nosivi pametni uređaji, usluge ”u oblaku” (cloud) i sl. Globalna mreža Huaweija izgrađena je na 20 godina ekspertize u telekom sektoru, a posvećena je pružanju najnovijih tehnoloških iskoraka potrošačima diljem svijeta. ”Omogućavamo izgradnju bolje povezanog svijeta”, krilatica je koju svakodnevno ostvaruje i živi Huawei Business Consumer Group.

Za više informacija posjetite Huawei stranicu za korisnike, Facebook stranicu Huawei Mobile Hrvatska, Huawei Mobile Hrvatska Instagram, Huawei Mobile Hrvatska You Tube kanal te Huawei Forum Hrvatska.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene