Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RENATA SOPEK, ROBERT SELIGMAN I DRAGO PEZIĆ VJEŽBALI S OSJEČANIMA

Hrvatska je aktivna unatoč vrućini i pandemiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stručnjaci iz tima Aktivne Hrvatske iz Osijeka podsjećaju koliko je redovna tjelesna aktivnost važna naročito u doba pandemije.

 Trening na otvorenom, uz poštivanje svih epidemioloških preporuka, odradilo je više od 50 Osječana svih generacija. Trening je vodio kineziolog Drago Pezić uz tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba u kojem su bili Iva Lončar, Karlo Kligl i Luka Šuker. Program je vodila ambasadorica Renata Sopek. Projekt Aktivna Hrvatska održava se pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Generalni partner je HEP.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna AKTIVNA HRVATSKA Regeneracija nakon stresa uz trening Aktivne Hrvatske Slika nije dostupna AKTIVNA HRVATSKA Aktivna Hrvatska predstavlja trening za imunitet u vrijeme koronavirusa

„Pozivam sve građane da iskoriste dobro vrijeme koje ćemo imati iduća dva mjeseca kako bi redovno vježbali na otvorenom. Naročito u doba pandemije koronavirusa itekako je važno brinuti o vlastitom zdravlju i raditi na jačanju imuniteta. Stručni tim Kineziološkog fakulteta na raspolaganju je za savjete svim građanima preko društvenih platformi ili web stranice Aktivne Hrvatske!“ – izjavio je dekan KIF-a Tomislav Krističević.

Podršku vježbačima u Osijeku su dali hrvatski gimnastički reprezentativac Robert Seligman, košarkaši KK Vrijednosnice Osijek, Darko Dumančić iz Grada Osijeka uz čiju se pomoć održao trening te zastupnik u Hrvatskom saboru Ivan Radić koji je istaknuo: „Aktivna Hrvatska se treći puta održava u Osijeku. Drago mi je da je projekt prepoznalo i Ministarstvo turizma i sporta. Trebamo paziti na svoje zdravlje, a u se Osijeku tražila prostirka više. Ima svih dobnih skupina, oba spola, ljudi su se unatoč sparnom vremenu navježbali!“

Vježbači su u Osijeku dobili majicu generalnog partnera HEP-a, bočicu Mivela Mg vode s kojom mogu sve te prostirku Merkur osiguranja. Decathlon je pripremio posebno iznenađenje. Uz Kineziološki fakultet u Zagrebu i Hrvatsku liječničku komoru partneri projekta su Biotrening, Mentalni trening i Hrvatski akademski centar primijenjenog nutricionizma te Falkensteiner resort Punta Skala i Valamar Riviera hoteli iz Dubrovnika.

„Bilo je pravo zadovoljstvo vježbati s Osječanima. Čestitam svima, velika vrućina nije idealna za trening, no nastojali smo dobro aktivirati cijelo tijelo i potaknuti građane da i nakon ovoga redovno vježbaju svakog dana!“ – izjavio je trener Drago Pezić.

Radionica Mentalnog treninga održat će se u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti u subotu, 5. rujna u 10 sati. Za radionicu kao i za ostale treninge možete se prijaviti na www.aktivnahrvatska.hr 
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene