Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Budite aktivni u ljetnim mjesecima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
AKTIVNA HRVATSKA I ZLATNI OLIMPIJAC ŠIME FANTELA PREDSTAVLJAJU VJEŽBE ZA AKTIVNO LJETO

Budimo aktivni u ljetnim mjesecima. Iako je vrijeme godišnjih odmora i relaksacije od uobičajenih aktivnosti, stručnjaci pozivaju na povećanu aktivnost i savjetuju kada i kako vježbati. Nacionalni projekt Aktivna Hrvatska i zlatni olimpijac Šime Fantela u suradnji s trenerima Lukrecijom Dragić i Ivanom Antunovićem s Kineziološkog fakulteta iz Zagreba predstavljaju ljetne vježbe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna AKTIVNA HRVATSKA PREDSTAVLJA JEDINSTVENI TRENING YOGE U VODICAMA Slika nije dostupna Trenerica i manekenka Iris Rajčić u top formi nakon poroda

Vrlo važan aspekt života svakog čovjeka je tjelesna aktivnost, a o čijim smo pozitivnim učincima svakodnevno svjedoci. Najčešće, pogotovo prije ljetnih mjeseci posjećujemo teretane kako bi doživjeli neke akutne promjene na našem tijelu (najčešće je to gubljenje potkožnog masnog tkiva). Nakon ljeta i odmora, ponovo se vraćamo starim rutinama i tjelesna aktivnost ne predstavlja nešto što kao naviku radimo svaki dan. Takvo „kampanjsko“ shvaćanje tjelovježbe zasigurno nije dobro, samo kontinuiranom aktivnosti možemo imati jako dobre efekte i u estetskom ali i u zdravstvenom smislu. Zato naravno i u ljetnim mjesecima tjelesna aktivnost i zdravi životni stil bi trebala biti okosnica svakoga dana.

Nažalost, mnogi od nas često zanemarimo biti tjelesno aktivni na odmorima, a upravo nekim oblicima tjelovježbe možemo utjecati i na poboljšanje učinkovitosti samog odmora i pripreme za posao.

«Prekrasno vrijeme kroz ljeto pomaže nam da iskoristimo pregršt sadržaja koji mogu biti zanimljivi ali i vrlo dobri alati za svakodnevnu aktivnost. Primjerice, obično odmaranje na plaži vrlo jednostavno možemo začiniti sa 15 minutnim plivanjem laganim intenzitetom ili napraviti neke vježbe jakosti u moru ili bazenu koji će aktivirati i probuditi kompletno tijelo. Važno je samo motivirati se i svakodnevno samo 30-ak minuta biti aktivan, te direktno time iskoristiti sve blagodati tjelesne aktivnosti. Neka ljeto, iako ste na odmoru posluži i da se osim dobrog oporavka od naporne godine napune i baterije zadužene za zdravlje i dobar izgled, a njih možemo napuniti samo - svakodnevnom tjelesnom aktivnošću!» - ističe prof. kineziologije Marin Dadić s KIF-a i Biotreninga.

Doktorica Iva Pejnović Franelić iz Hrvatske liječničke komore ističe: ''Uključite tjelesnu aktivnost u svoj odmor. Preporučenu razinu tjelesne aktivnosti možete postići i ukoliko se uputite u šetnju s obitelji, prijateljima ili kućnim ljubimcem, razgledavajući znamenitosti, plivajući. Uz obaveznu zaštitu od sunca i pridržavanje preporuka za razdoblje vrućina, boraveći na otvorenom uživajte u tjelesnim aktivnostima koje pruža ovo doba godine. Izbjegavajte najtopliji dio dana, pijte dovoljno tekućine, ukoliko imate zdravstvenih teškoća posavjetujte se s liječnikom. Tijekom ljeta zadržite dobre navike, a pokušajte i s uvođenjem novih, zdravih navika kojima ćete očuvati i poboljšati svoje zdravlje!”

Ljetne vježbe sa Šimom snimljene su u Falkensteiner Hotelu&Spa Iadera koji je prijatelj sporta i sportskih grupa. Zbog svoje pozicije u blizini mora i sadržaja koje pruža, hotel je izvrsno mjesto kako za relaksaciju tako i za pripreme sportaša i rekreativaca. Nacionalni projekt Aktivna Hrvatska nastavlja se u Zagrebu u subotu, 9. rujna u 10 sati na Trgu bana Josipa Jelačića.

www.aktivnahrvatska.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene