Obavijesti Video Pretražite Navigacija

AXOR osvojio zlato na prestižnom „2017 iF DESIGN AWARDS“

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grupa Hansgrohe među najboljim svjetskim tvrtkama za dizajn

AXOR je na ISH sajmu instalacija, sanitarija i grijanja, u Frankfurtu predstavio AXOR Uno, novu kupaonsku kolekciju koja je nastala u suradnji sa studiom Phoenix Design iz Stuttgarta. Puristički su oblici te konstrukcijska dosljednost glavne odlike kolekcije koju karakterizira jednostavnost, radikalno reducirani dizajn i savršena funkcionalnost.

Na ceremoniji dodjele nagrada u Münchenu, međunarodni je žiri od 59 stručnjaka ocjenjivao čak 5.575 proizvoda iz 59 zemalja, a AXOR se našao u društvu njih 75 koji su nagrađeni zlatnom medaljom za izvanrednu kvalitetu dizajna, izrade, ekološke osviještenosti, funkcionalnosti i inovativnosti.

AXOR-ov puristički dizajn i jednostavnost korištenja čine miješalice za umivaonik neporecivo impresivnima. Kupaonski sustav miješalica za umivaonike, tuševe i kade, s odvažnom i beskompromisnom redukcijom oblika, u kombinaciji s funkcionalnošću, rezultira dizajnom koji je čist i bezvremenski.“ – istaknuo je žiri u ocjenjivanju AXOR Uno Zero i AXOR Uno Select miješalica.

Cilindrični je oblik princip dizajna kolekcije AXOR Uno. Geometrijski su elementi s prenaglašenim proporcijama u „zlatnom rezu“ precizno međusobno spojeni. Rukovanje AXOR Uno miješalicama je smanjeno na bitno: tijek se vode pokreće ili zaustavlja pritiskom na tipku „Select“, okretanjem takozvane „Zero“ ručice ili podizanjem ergonomski oblikovane „Loop“ ručice.

Ostvaren na najvišim tehnološkim razinama, AXOR Uno je suština purizma: čist, minimalistički, suptilan. Ova kolekcija utjelovljuje najfascinantnije oblike purizma, kako u obliku, tako i u funkciji. Osnovni je faktor naša obaveza da isporučimo savršenstvo u dizajnu, umjetničkom radu i funkcionalnosti.“ – izjavila je gospođa Silke Giessler, voditeljica marketinga robne marke AXOR.

Trenutno na rang listi Međunarodnog foruma za dizajn (iF), u konkurenciji najboljih svjetskih tvrtki za dizajn, Grupa Hansgrohe, s robnim markama AXOR i hansgrohe, pozicionirana je na visokom 6.mjestu između 2000 kompanija. Tvrtka iz Schiltacha specijalizirana za sanitarnu opremu s 1040 bodova, nadmašila je svjetski poznate robne marke poput: APPLE-a, DAIMLER-a, AUDI-a, BMW-a, SIEMENS-a, BOSCH-a, HP-a, LENOVO-a...

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene