Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Jesenske kiše polako osvajaju Hrvatsku, doznajte u kojim će krajevima biti najviše sunčanog vremena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jesen i kiša idu ruku pod ruku pa tako na moru već ima i jednog i drugog, dok u kopnene krajeve ovo zlatno godišnje doba ozbiljnije stiže za vikend. Cijeli tjedan vrijeme će biti promjenjivo, iako na kopnu nešto povoljnije nego na moru, gdje će biti i toplije i uz više sunčanih prozora.

Jutro će na Jadranu biti promjenjivo i pretežno oblačno, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno je pritom na moru moguća i obilnija oborina. Jake kiše će biti i u gorju, dok bi drugdje u unutrašnjosti, iako promjenjivije nego jučer, barem još uvijek trebalo biti suho. Zapuhat će slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar, u gorju jak, dok će na moru puhati umjereno i jako jugo i jugozapadnjak. Na kopnu će temperatura iznositi oko 15 stupnjeva, a na obali i otocima će se kretati oko 20.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka Ilustracija Vremenska prognoza Kakvo nas vrijeme očekuje ovaj tjedan otkriva meteorolog Nikola Vikić-Topić

Djelomice sunčano vrijeme u središnjoj Hrvatskoj zadržat će se i poslijepodne. Uz promjenjivu naoblaku i južinu, rijetko je moguć kakav pljusak. Bit će iznadprosječno toplo uz dnevnu temperaturu oko 25 stupnjeva.

Ovih dana najviše sunčana vremena očekujemo u Slavoniji i Baranji. No ni ovdje ne isključujemo mogućnost za malo kiše ili pljusak budući da oblaci ne poznaju granice. Puhat će južni i jugozapadni vjetar uz koji temperatura može porasti i do 28 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu i danas će biti promjenjivo do pretežno oblačno s povremenom kišom i pljuskovima. Lokalno može pasti i 30-40 litara po četvornom metru. Puhat će umjeren i jak, u gorju jugozapadni vjetar, a na moru jugo i jugozapadnjak. Bit će toplo, na sjevernom Jadranu do 25, u Lici 23, a u Gorskom kotaru uz kišu i danas ipak nekoliko stupnjeva manje.

I u Dalmaciji su pljuskovi praćeni grmljavinom mogući tijekom cijelog dana. Pritom može biti obilnije kiše i na obali i u zaleđu. Puhat će umjereno i jako jugo, a temperatura će biti od 23 do 26 stupnjeva.

Stabilnog vremena za kopnene krajeve nema na vidiku. Ovo promjenjivo, uz sunčana razdoblja, ali i mogućnost za malo kiše ili pljusak, zadržat će se još u četvrtak, kad bi na kopnu moglo biti čak i malo sunčanije, no neće to potrajati dugo. Petak već nosi izraženiju promjenu pa je za vikend sad već izglednije i ono pravo jesensko, kišovito i svježije vrijeme.

Na Jadranu će se cijeli tjedan zadržati promjenjivo i nestabilno vrijeme, povremeno uz kišu i pljuskove koji će lokalno biti izraženiji, a kiša mjestimice obilnija. Jugo će u petak pojačati, a u subotu ponegdje okrenuti na jugozapadnjak. I na moru će za vikend barem malo osvježiti.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene