Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dolazi nam jesen

Uživajte u zadnjim danima u kojima će temperatura ići do +30: Stiže pogoršanje vremena s kišom i osvježenjem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sunčano, vrlo toplo i vruće vrijeme s nama će biti i u prvoj polovici ovog tjedna, a isto tako ćemo ga i završiti. No, krajem tjedna već će biti svježije, na kopnu i osjetno. Naime, u četvrtak i petak stiže nam pogoršanje s kišom.

U utorak ujutro u većini zemlje bit će sunčano, a tek rijetko je po kotlinama i uz rijeke moguća je magla. Vjetar će biti slab: na moru će puhati slaba do umjerena bura, podno Velebita s pokojim jakim udarom. Jutarnja temperatura iznosit će od 12 do 17 stupnjeva na kopnu, a na Jadranu većinom između 20 i 25 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka Ilustracija Vremenska prognoza Kakvo nas vrijeme očekuje ovaj tjedan otkriva meteorolog Nikola Vikić-Topić

Većinom sunčano vrijeme središnju Hrvatsku očekuje i u nastavku dana. Bit će podjednako toplo kao i jučer, uz temperaturu od oko 30 stupnjeva. Puhat će tek slab, ponegdje umjeren sjeveroistočnjak.

I u Slavoniji i Baranji vrijeme će biti sunčano. Puhat će slab vjetar, a temperatura će iznositi od 29 do 32 stupnja.

Sunčano će biti i u gorju i na sjevernom Jadranu. Na moru će temperatura iznositi oko 30 stupnjeva, 24 u Gorskom kotaru te oko 28 u Lici. Puhat će slaba do umjerena, podno Velebita na mahove jaka bura, te sjeverozapadnjak.

Stabilno i većinom vedro vrijeme očekuje i Dalmaciju. Ondje će povremeno biti umjerene naoblake, no bit će i dosta sunca. Puhat će slaba i umjerena bura te, prema otvorenom moru, zapadnjak i sjeverozapadnjak. Temperatura će i dalje biti prilično visoka za doba godine te će se popeti do 33 stupnja.

Temperatura mora jučer je iznosila 24-25 stupnjeva pa slobodno možete ugrabiti još koji dan na plaži. UV indeks će u većini zemlje biti visok, no već smo u dobu godine kad je sunce manje jako pa je interval ovog maksimalnog UV indeksa dosta kratak i većina ljudi se ovih dana ne bi trebala bojati sunca.

U srijedu je koja kap kiše moguća u gorju, no još uvijek će biti dosta toplo i u većini krajeva barem dijelom vedro. U četvrtak nam stiže promjena vremena s kišom i ponegdje pljuskovima, a kiše će mjestimice biti i u petak prijepodne. Potom kopnenim krajevima slijedi razvedravanje, no zadržat će se svježije vrijeme primjerenije sredini rujna.

Na Jadranu će i ostatak tjedna biti dosta sunčano, vrlo toplo i vruće. No, u četvrtak i u petak je uz promjenjivu naoblaku rijetko moguć pljusak. Zapuhat će umjerena, u petak i jaka bura, zbog čega će i na moru pred vikend osvježiti, ali ne previše pa još biti ljeta.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene