Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I onda opet sunce

Ljeto kao na klackalici: Stiže nam još jedna silovita promjena vremena, ne spremajte kišobrane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sunčanije je, svakim danom i postupno toplije, ali uz nas su i dalje ugodne temperature i umjeren sjeveroistočni vjetar. Danas će tijekom jutra vrijeme biti sunčano, ali će se zatim naoblačiti.

Jutro će u cijeloj zemlji biti uglavnom sunčano, ali će u unutrašnjosti temperatura i dalje malo niža – doseći će do 13 stupnjeva. U gorskoj Hrvatskoj većinom će iznositi ispod 10, na Jadranu 18 do 22 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

U središnjoj Hrvatskoj u drugom dijelu dana bit će povremeno povećane naoblake, osobito u zapadnijem dijelu. Ipak, danas još neće biti kiše, a dnevna temperatura iznosit će od 27 do 29 stupnjeva.

U Slavoniji će također biti suho uz prolazno više oblaka, a puhat će slab jugoistočni vjetar.

U gorskoj Hrvatskoj poslijepodne će prolazno biti više oblaka, ponegdje i uz slabe pljuskove ili malo kiše. Istovremeno, na sjevernom Jadranu pljuskovi su mogući u unutrašnjosti Istre.

U Dalmaciji će dan biti sunčan uz umjeren jugozapadni i južni vjetar, a najviša temperatura bit će 30 stupnjeva.

Temperatura mora ovih dana uglavnom iznosi od 22 do 25 stupnjeva. Zbog više oblaka u poslijepodnevnim satima UV indeks će u zapadnijem dijelu biti visok, a u Dalmaciji i na istoku vrlo visok.

U četvrtak kopnenoj Hrvatskoj stiže nova promjena vremena i to u obliku grmljavinskih pljuskova koji će u gorskim krajevima biti jaki, moguće uz obilnu kišu i jak vjetar. U petak će na zapadu doći do smirivanja, a pljuskovi će se preseliti na Slavoniju i Baranju. U subotu će opet posvuda biti sunčano.

Na Jadranu će četvrtak biti kišovit na sjevernom dijelu, a u petak u Dalmaciji i na jugu. U petak će zapuhati i bura s povremeno s jakim udarima.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene