Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STIŽE JESEN

Dva lica Hrvatske: Dok će neki danas uživati u zrakama sunca, drugi će hodati pod – kišobranima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska će u utorak, barem što se vremena tiče, biti podijeljena na dva dijela – sunčan i kišovit. Međutim, krajem tjedna kišovito će biti diljem zemlje.

Jutro će na moru u utorak biti promjenjivo oblačno, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Slično će biti i u gorskoj Hrvatskoj, dok će drugdje u unutrašnjosti još uvijek biti djelomice ili pretežno sunčano, osobito u Slavoniji i Baranji. Ondje će zapuhati jugoistočni vjetar, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Jutarnja temperatura na kopnu će iznositi od 12 do 15, a na moru većinom između 18 i 22 stupnja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Novo pogoršanje je pred nama, ali neki će u lijepom vremenu ipak uživati duže: Meteorolog donosi detalje Ilustracija Vremenska prognoza Kakvo nas vrijeme očekuje ovaj tjedan otkriva meteorolog Nikola Vikić-Topić

Nešto više oblaka poslijepodne bit će u središnjoj Hrvatskoj, pa bi moglo biti i malo kiše, vjerojatnije prema zapadu i gorskoj Hrvatskoj. Dan će proći bez značajnijeg vjetra, a bit će toplo, uz temperaturu oko 25 stupnjeva.

Najviše sunčana vremena očekuje se u Slavoniji i Baranji. Ipak, poslijepodne će ipak biti malo više oblaka, a rijetko može pasti koja kap kiše prema zapadu. Puhat će slab do umjeren istočni i jugoistočni vjetar, a bit će i dosta toplo uz temperaturu od 26 do 28 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu bit će druga priča. Poslijepodne će biti promjenjivo oblačno s povremeno kišom, pljuskovima i grmljavinom. Na moru će puhati umjereno i jako jugo, a temperatura će biti oko 23-24 stupnjeva. U gorju, uz kišu, temperatura će iznositi oko 20 stupnjeva.

Pljuskovi praćeni grmljavinom i u Dalmaciji mogući su tijekom cijelog dana. Izmjenjivat će se razdoblja s više ili manje oblaka, no neće biti hladno. Temperatura će većinom iznositi od 23 do 26 stupnjeva.

Idućih dana u kopnenim će krajevima vrijeme i dalje biti promjenjivo. Najviše sunca bit će na istoku zemlje, a najviše oblaka i povremene kiše bit će uglavnom u gorju. U petak bi kiše, a i jačih pljuskova, već moglo biti posvuda. Od sredine tjedna puhat će umjeren jugozapadnjak, u petak i pojačan, a temperatura će se zadržati na iznadprosječnim vrijednostima za ovo doba – iznosit će oko 25 stupnjeva.

I na Jadranu će tjedan biti promjenjiv uz kišu, pljuskove i grmljavinu. Puhat će umjereno i jako jugo i jugozapadnjak, u petak ponegdje i olujne jakosti. Temperatura se neće značajnije mijenjati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene