Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripremite kišobrane

Zima još nije gotova: Temperature će se do kraja tjedna prepoloviti, a stižu nam i oblaci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Temperature od gotovo 20 stupnjeva će se u kopnenim krajevima ovog vikenda prepoloviti. Zahladnjenje stiže i na Jadran, gdje će puhati jaka bura s olujnim udarima.

Tijekom današnjeg jutra u većem dijelu zemlje bit će djelomice sunčano, ali i osjetno toplije nego proteklih dana. Najviše oblaka bi će na sjevernom Jadranu i u gorju, gdje će biti i slabe kiše.

U drugom dijelu u središnju Hrvatsku stiže naoblačenje, a prema večeri i kiša. Krajem dana će, umjesto južine, zapuhat umjeren do jak sjeverac s kojim će i ozbiljno zahladnjeti. U okolnom gorju kiša će prijeći u susnježicu i snijeg.

I u Slavoniji će u drugom dijelu dana biti oblačnije, a prema past će i slaba kiša. Puhat će umjeren sjeverni vjetar.

Najviše oblaka bit će u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu. Prema večeri će doći do zahladnjenja s jakim sjevernim vjetrom zbog kojeg će kiša u gorju prijeći u snijeg te stvoriti tanji snježni pokrivač. Na Jadranu će puhati jaka bura s olujnim udarima koja će se tijekom noći proširiti i na jug.

U Dalmaciji će veći dio dana biti barem djelomice sunčano, a prema večeri će ipak pasti kiša. Puhat će slabo jugo.

  Pročitajte i ovo Fabijan Pavao Medvešak - 3 Nešto je natuknuo? Ne otkriva puno, ali čini se da se u Fabijanovom privatnom životu štošta lijepog događa: "Veselim se nekim velikim stvarima"

Pročitajte i ovo Istraživanje Dnevnika Nove TV - Zagreb nakon Milana Bandića - 2 Istraživanje Dnevnika Nove TV Zagreb nakon Milana Bandića: Tko bi mogao biti novi gradonačelnik? Da su danas izbori jednom bi kandidatu moglo pripasti 38 posto glasova

Sljedećih dana u kopnenim će krajevima biti osjetno hladnije uz duplo niže temperature, a u subotu i vjetrovito zbog jakog sjeverca. U nedjelju i ponedjeljak bit će sunčano, ali hladno, a ujutro bi moglo biti i mraza.

Na Jadranu će u subotu puhati jaka i olujna bura, a u Dalmaciji će pasti i povremena kiša. Od nedjelje će biti sunčanije, ali će i dalje biti hladnije.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene