Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neugodno i naglo osvježenje

Oglašeno narančasto upozorenje Meteoalarma, ponegdje bi moglo pasti i do 70 litara kiše po četvornom metru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika promjena vremena prekinula je val vrućine, ali ona nikako nije ugodna jer su stigli pljuskovi, ponegdje i tuče, jak vjetar te niža temperatura. Zbog izraženih pljuskova na snazi je narančasto upozorenje Meteoalarma DHMZ-a, a ponegdje će pasti i više od 70 litara po četvornom metru.

Vrijeme će u utorak od jutra biti promjenjivo s kišom i pljuskovima, lokalno i obilnijom oborinom. Na kopnu će puhati uglavnom slab vjetar s juga, na moru umjereno i jako jugo. Jutarnja temperatura će na kopnu iznositi od 15 do 18, a uz obalu između 19 i 25 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Saharski pijesak iznad Varaždina, ilustracija Ljeto je uranilo Temperature do 30 stupnjeva, a onda nagla promjena: Danas nam stiže saharski pijesak, objavljeno upozorenje za neke građane Ilustracija Zahlađenje Stiže velika promjena vremena! Upaljeni meteoalarmi - past će obilna kiša, moguć je i snijeg

U nastavku dana vrijeme će u središnjoj Hrvatskoj ostati nestabilno. Pljuskovi će češći i obilniji biti prema kraju dana, a lokalno će pasti i preko 50 litara po četvornom metru. Zapuhat će vjetar sa sjevera, koji će prolazno biti i jak, a temperatura će se kretati oko 25 stupnjeva.

I u Slavoniji će dan proći u znaku kiše i pljuskova, lokalno izraženih, a ponegdje će biti i tuče. Temperatura će i ondje biti niža u odnosu na ponedjeljak.

Izraženih pljuskova će biti i u gorju i na sjevernom Jadranu, gdje su moguće i nevere. U početku će puhati umjereno i jako jugo, a zatim će zapuhati bura. Temperatura će u gorju iznositi između 21 i 25, a na moru tek koji stupanj više.

Promjenjivo i nestabilno će biti u Dalmaciji, gdje će također biti kiše i pljuskova, koji će lokalno biti i obilni. Puhat će umjereno i jako jugo, a temperatura će uglavnom biti ispod 30 stupnjeva.

Iako vrijeme neće biti za kupanje, ali temperatura mora će biti pogodna za kupanje.

Zbog izraženih pljuskova na snazi je narančasto upozorenje Meteoalarma DHMZ-a, a ponegdje će pasti i više od 70 litara po četvornom metru.

Na kopnu će i u srijedu biti kiše i pljuskova, a temperatura će se još malo sniziti. U petak će doći do smirivanja vremena i razvedravanja te će i temperatura postupno rasti.

I na moru će u srijedu biti kiše i pljuskova, a ponegdje će oborina biti obilna. Pljuskova će biti i u četvrtak, ali rjeđe, a u petak će se razvedriti pa će prevladavati sunčano vrijeme.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene